• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro İle Excel Kitaplıklarını Çekmek

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar merhabalar. Kısaca sorunumu anlatayım. Yapmaya çalıştım ama sıkıntı var sanırım, makroyu toparlayamıyorum. Olay kısaca şu;

Bilgisayarımda 2010, 2011, 2012 diye 3 klasör altında 12'şer tane isimleri AY'lar olan klasörlerim ve bunların içinde de isimleri tarihler olan excel dosyalarım var. Bu excel dosyaları içindeki bilgileri makro yardımıyla tek bir excel içinde toplamam gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim?

selam,
kapalı dosyadan veri alma
yada ado ile veri alma şeklinde aratın
bir döngü içerisinde (iç içe 3 döngü olacak, yıl klasörlerine, ay klasörlerine ve dosyalara bakılacak)
ve bu dosyalara ado ile bağlantı kurarak bir select sorgusu ile verileri istediğiniz sayfanın istediğiniz hücresine alabilirsiniz

Durumu biraz yanlış aktarmışım. Bu bahsettiğim excel dosyalarını tek bir dosyada toplamak yerine yapmam gereken şu aslında; yeni bir excel dosyasında bir user forma arama butonu koyup, text box'a girdiğim değeri bu klasörlerin içindeki excel dosyalarında arayıp bana bi yan sütunundaki bilgiyi getirmesi gerekiyor. Böyle bir şeyi nasıl yapabilirim? Konuyla ilgili örnekler buldum ancak hepsi uçuk örnekler, tam olarak kavrayamadım...

Geri