• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile Düşeyara

Merhaba, fikir belirten ve yardımcı olan herkese teşekkürler.
Birşeyler öğrenmek adına takipteyim :)
Bir sorum olacak:

Sub Düşeyara()
Dim U As Long
For U = 6 To [D65536].End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("hesap planı").Range("B:B"), Cells(U, "D")) > 0 Then
Cells(U, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(U, "D"), Sheets("hesap planı").Range("B:D"), 3, 0)
Else
Cells(U, "E") = "Aradığınız değer bulunamadı."
End If
Next
End Sub

verilen örnekte çalışıyor. Peki "hesap planı"sayfasındaki başka verileri de Veri Yönetimi sayfasına nasıl aktarabiliriz?
Örneğin 120.01.001 yazıp makroyu çalıştırınca "A001" ve "Hüseyin ÇOBAN" verisi de sayfaya işlensin.

Stok sütunun yanına bir sütun daha ekleyip
Kod:
Sub Düşeyara()
Dim U As Long
    For U = 6 To [D65536].End(3).Row
        If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("hesap planı").Range("B:B"), Cells(U, "D")) > 0 Then
[COLOR="Red"]            Cells(U, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(U, "D"), Sheets("hesap planı").Range("B:D"), 2, 0)
            Cells(U, "F") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(U, "D"), Sheets("hesap planı").Range("B:E"), 3, 0)[/COLOR]
            Else
            Cells(U, "E") = ""
        End If
    Next
End Sub

şeklinde düzenleyiniz. Bende tam bilmiyorum yeni öğreniyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkürler.

Cells(U, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(U, "D"), Sheets("hesap planı").Range("B:D"), 2, 0)
Cells(U, "F") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(U, "D"), Sheets("hesap planı").Range("B:E"), 3, 0)

kısmını bende düzenlemiştim ama veri çektiğim sayfada veri olmazsa çalışmıyormuş :) bir de sütün sayısı ile orantılı olacak şekilde .. 2,0 - 3,0 şeklinde sütunları tanımlamayı unutmuşum...

Selam,
Mukayese-1 sayfasının kod sayfasına aşağıdaki kodları ekleyiniz ve A1 hücresinden seçiminizi yapınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim mcet As Worksheet
Dim mkys As Worksheet
Dim i As Long
Dim sat As Long

Set mcet = Sheets("Mukayese Cetveli")
Set mkys = Sheets("Mukayese-1")

Son = mcet.Range("AM65536").End(3).Row
sat = 6

If Intersect(Target, mkys.Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub

Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual

mkys.Range("A7:J65536").ClearContents
mkys.Range("F1:F3").ClearContents
For i = 2 To Son

If mkys.Range("A1") = mcet.Range("AM" & i) Then
sat = sat + 1

'mkys.Cells(sat, "A") =
mkys.Cells(sat, "B") = mcet.Cells(i, "A")
mkys.Cells(sat, "C") = mcet.Cells(i, "B")
mkys.Cells(sat, "D") = mcet.Cells(i, "C")
mkys.Cells(sat, "E") = mcet.Cells(i, "D")

mkys.Cells(sat, "F") = mcet.Cells(i, "AK")
mkys.Cells(sat, "G") = mcet.Cells(i, "AM")

mkys.Cells(sat, "H") = mcet.Cells(i, "AQ")
mkys.Cells(sat, "I") = mcet.Cells(i, "AS")
mkys.Cells(sat, "J") = mcet.Cells(i, "AW")

End If
Next
mkys.Cells(1, "F") = WorksheetFunction.SumProduct(mkys.Range("D7:D65536"), mkys.Range("F7:F65536"))
mkys.Cells(2, "F") = sat - 6
mkys.Cells(3, "F") = WorksheetFunction.SumProduct(mkys.Range("D7:D65536"), mkys.Range("J7:J65536"))

Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "Sayfa Güncellenmiştir." & vbLf & sat - 6 & " Adet Sonuç Bulunmuştur.", vbInformation

End Sub
İyi akşamlar.
Ergün hocam yukarıda yazdığınız koda, A7 satırından itibaren sağındaki sütuna bakarak hücre dolu ise A sütununa otomatik sıra numarası verecek ek bir kod yazılabilirmi.

İyi akşamlar.
Ergün hocam yukarıda yazdığınız koda, A7 satırından itibaren sağındaki sütuna bakarak hücre dolu ise A sütununa otomatik sıra numarası verecek ek bir kod yazılabilirmi.

Selam,
kodlardaki
bulunuz. ve altına aşağıdaki kırmızı olan kodu ekleyiniz. İsteğiniz bu olması lazım.

Kod:
sat = sat + 1

[COLOR="Red"]mkys.Cells(sat, "A") =  sat - 6[/COLOR]

Merhaba Arkadaşlar,

Paylaştığınız düşeyara formüllerini diğer tablolarımıda uygulattım.
Ekteki tablomda "veri girişi" sayfasında D sütununda düşeyara makrosu çalışıyor. Ancak aynı sayfada G sütununa da işlemi eklemek istiyorum ama bir türlü yapamadım.

Kod:
Option Explicit

If Not Intersect(Target, Range("D2:D65536")) Is Nothing Then
    On Error Resume Next
        If Target = "" Then Exit Sub
        If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("HESAP PLANI").Range("B:B"), Cells(Target.Row, "D")) > 0 Then
            Cells(Target.Row, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "D"), Sheets("HESAP PLANI").Range("B:D"), 2, 0)
            Else
            Cells(Target.Row, "E") = ""
        End If
    End If
End Sub

kodlarda nasıl bir düzenleme yapmalıyım.

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

Paylaştığınız düşeyara formüllerini diğer tablolarımıda uygulattım.
Ekteki tablomda "veri girişi" sayfasında D sütununda düşeyara makrosu çalışıyor. Ancak aynı sayfada G sütununa da işlemi eklemek istiyorum ama bir türlü yapamadım.

Kod:
Option Explicit

On Error Resume Next
        If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("HESAP PLANI").Range("B:B"), Cells(Target.Row, "D")) > 0 Then
            Cells(Target.Row, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "D"), Sheets("HESAP PLANI").Range("B:D"), 2, 0)
            Else
        End If
    End If
End Sub
kodlarda nasıl bir düzenleme yapmalıyım.

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba;

Aşağıdaki kodu deneyiniz.
Kod:
Option Explicit

On Error Resume Next
                Else
                Cells(Target.Row, "E") = "Veri Yok"
            End If
    Else
        If Not Intersect(Target, Range("G2:G65536")) Is Nothing Then
            Cells(Target.Row, "H") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "G"), Sheets("HESAP PLANI").Range("B:D"), 2, 0)
            Else
            Cells(Target.Row, "H") = "Veri Yok"
            End If
        End If
    End If
End Sub

Sy Usubaykan, yine sorunumu hemen çözdünüz. İlgi ve yardımınız için teşekkür ederim.
İyi akşamlar.

Merhaba arkadaşlar.
Notebok'ta windows7 ve Ofis2003 yüklü. Notebok'ta ekteki belgelerde bulunan Mukayese-1 isimli sekmesindeki makro sorunsuz çalışıyor.

Masaüstü pc de ise windows7 ve Ofis2007 yüklü. Masaüstü pc de örnek2 de bulunan Mukayese-1 isimli sekmesindeki makro sorunsuz çalışıyor, fakat örnek1 de bulunan Mukayese-1 isimli sekmesindeki makro çalışmıyor. Satır- Sütun ve hücre yapıları her iki belgede de aynı.
Problem hakkında görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Kod:
Option Explicit

On Error Resume Next
            Cells(Target.Row, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "D"), Sheets("HESAP PLANI").[COLOR="Red"]Range("B:D")[/COLOR], 2, 0)
            Else
        End If
    End If
End Sub

bu kodlar ilgili verinin sağ tarındaki veri getirtebiliyoruz. Ama sol tarafındaki veriyi getirmek için nasıl bir düzenleme yapmalıyız.

Merhaba;

Kullandığınız kod düşeyara olduğu için sol tarafındaki verileri getiremezsiniz. Bunun için İndis fonksiyonunu kullanmalısınız. Biz burada yazıyoruz ama size ne kadar faydalı oluyor bilmiyorum. Bu kodu yazdıktan sonra size tavsiyem fonksiyonları incelemeniz. Sizlere yardım etmekten sıkıldığım anlamına gelmiyor yanlış anlamayın. Biraz araştırıp biraz zorlarsanız kendinizi bilginiz üstüne bilgi katarsınız.
Kod:
"WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "G"), Sheets("HESAP PLANI").Range("B:D"), 2, 0)"
yerine
Kod:
WorksheetFunction.Index(Sheets("HESAP PLANI").[COLOR=DarkRed]Range("A:J")[/COLOR],WorksheetFunction.Match(Target, Sheets("HESAP PLANI").[COLOR=RoyalBlue]Range("A:A")[/COLOR], 0), [COLOR=Red]3[/COLOR])
kodunu deneyiniz.
Aradığınız ve görmek istediğiniz verinin dizi aralığıdır.
Aradağınız hedefin sütunun belirler.
İstediğiniz sütundaki değeri getirir.

Tekrardan çok teşekkürler Sy Usubaykan, sizin ve forum sayesinde düşeyara konusunda bilgim birhayli arttı.

=eğer(e6="";"";düşeyara(e6;ürünler!$c$5:$e$21;3;0))

iyi günler bende bu şekilde formülle yapıyordu bu konuyu inceledim güzel bir örnek mu formülün makro ile olması benim ekdeki dosyayada uygulamak istiyorum yapamadım yardımlarınız için teşekkür ederi

yani yapmak isdeğim ürünler sayfasındaki ürünü veri doğrulamadan liste ile ürünü alış sayfasındaki alınan ürün adı sütununa getirdiyorum ve hangi ürünü yazarsam birim fiyatı ürün sayfasındaki belirttiğim fiyat gelmesini istiyorum makro ile

Ekli dosyalar

=eğer(e6="";"";düşeyara(e6;ürünler!$c$5:$e$21;3;0))

iyi günler bende bu şekilde formülle yapıyordu bu konuyu inceledim güzel bir örnek mu formülün makro ile olması benim ekdeki dosyayada uygulamak istiyorum yapamadım yardımlarınız için teşekkür ederi

yani yapmak isdeğim ürünler sayfasındaki ürünü veri doğrulamadan liste ile ürünü alış sayfasındaki alınan ürün adı sütununa getirdiyorum ve hangi ürünü yazarsam birim fiyatı ürün sayfasındaki belirttiğim fiyat gelmesini istiyorum makro ile

Elimden geldiğince ve sorunuzu anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım.
eki inceleyiniz.

Ekli dosyalar

ilginiz için teşekkür ederim ancak ürünler sayfasında olmayan bir şey yazınca uyarı veri ve yazdırmasa yazdığımız şey kalıyor ve kodda bir satırı çalıştırmamışsınız ondan olabilirmi

yani ürünler sayfasında olmayan bir şey yazdırmasa

merhabalar,

excel 2007'de çalışıyorum ve dosyalar çoğu zaman 800.000 satırın üzerinde olabiliyor. 800.000 satırlık bir dosyadaki veriyi 500.000 satır üzeri başka bir dosyada aratıp düşeyara yaptırdığımda bilgisayar uzun süre kendine gelmemek üzere kilitleniyor. bu konu altında yazılan kodlara anladığım kadarıyla baktım hatta bir tanesini de kendi dosyama uyarlayıp denedim; fakat kodun içerisinde de vlookup geçtiği için hız açısından çok fazla katkı sağlamadı.

acaba makro ile bu sorunu kısa sürede çözebileceğim bir alternatif mevcut mudur?

saygılarımla,

Geri