• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile düşeyara yapabilmek !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CHARICH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sizden başka biri veri girmeyecekse ilk hazırlamış olduğumuz dosya herkesin işini görecektir

Tüm sipariş bilgilerini ben gireceğim. Fakat üretim bölümleri de, ellerine ulaşan işemirlerindeki fiş kodlarını aynı dosyaya veya veritabanına nasıl girecek ? Tabi sipariş bilgilerini yanlışlıkla bile olsa değiştiremeden ve aynı anda dosya bende ve diğer bölümlerdeki bilgisayarlarda açık iken.. ?

Denemesi bedava;
Gönderdiğim dosydan birkaç tane çoğaltın ve dediğiniz işlemleri yapın.
bakalım olacak mı?

malesef.. Birşekilde tek bir dosya üzerinden bütün bölümlerinin kısıtlamalı (sadece kendi bölümleri ile alakalı sütunlara ) fiş kodu girişi yapabileceği birşey bulmam lazım. Bu da server olmadan nasıl olacak, access veya başka bir yolla bunu yapabilir miyim bilemiyorum ama, şu an acil bir çare bulmam gerektiği kesin..

Tüm sipariş bilgilerini ben gireceğim. Fakat üretim bölümleri de, ellerine ulaşan işemirlerindeki fiş kodlarını aynı dosyaya veya veritabanına nasıl girecek ? Tabi sipariş bilgilerini yanlışlıkla bile olsa değiştiremeden ve aynı anda dosya bende ve diğer bölümlerdeki bilgisayarlarda açık iken.. ?

Bu açıklamaya göre dosyanın sıfırdan ele alınması gerekiyor.
siz verileri sadece ben gireceğim demiştiniz başta.
Ama şimdi diğer kullanıcılar da girecek sanırım?

onların gireceği kısım sadece kendi kısımları. yani benim daha önceden fişini oluşturduğum sipariş onların eline gelince, o fiş kodunu dosyadan bulup karşısındaki kendi alanına yazacak sadece. Neticede aynı anda aynı dosyaya bağlanabilmemiz gerekli, hepsi o..

Yani sonuç olarak sizdeki dosyadaki verilerde değişiklik yapabilecekler ?

yalnızca kendi alanları için.. diğer sipariş detaylarını değiştirememeliler.. Eğer access de bazı sütunları kilitleme gibi bir seçenek olsaydı çok iyi olacaktı fakat yok

Bunu yapabilirim...
Acces excel aynı durum pek farklı sayılmaz siz exceli biliyorsanız oradan devam edilebilir.

Fakat sorunuz ilk konu başlığından çok farklı boyutlara ulaştı. :)

Örnek dosyanızda sizin ve onların değiştirebilecekleri alanları belirtmeniz gerekiyor.

Sizden üç dosya istiyorum.
Biri ana verilerin olduğu ortak dosya.
Diğeri sizin bu dosyanın nerelerine ve hangi sütünlarına değişiklik yapılacak onu gösteren bilgiler.
Bir diğeri ise diğer kullanıcıların bu dosyanın nerelerine ve hangi sütünlarına değişiklik yapılacak onu gösteren bilgiler.

Son düzenleme:
evet :):) bilen birileri varken gidebildiğim yere kadar gideyim istedim :) bunun nedeni de şirkette bu işlerden biraz anlayan tek kişi olmam. Aile şirketi olduğumuzdan fazla personel alımı da yapamıyoruz bu işler için. O yüzden kontrolun bende olup, işlerin otomasyona geçmesi lazım yavaş yavaş..

Ortak dosya bu.. Bu dosyadaki sarı alana yalnız kesim, yeşil alana yalnız montaj, mavi alana da yalnız temizleme erişebilmeli.. Diğer alanlarsa benim sorumluluğumda.

Ekli dosyalar

dediğim gibi, benim kafamda olan, yalnızca benim bilgisayarımda olacak olan, ekte de göndermiş olduğum ana veri - ortak dosya ' sıdır. bu dosyanın kopyaları da diğer üretim bilgisayarlarında olacak. Herşeyiyle bendeki dosyanın birebir aynısı. Eğer bu birbirinin kopyası olan bu dosyaların arasında bir bağlantı kurabilirsem süper olur. Aslında herkes aynı dosyada işlem yapacak, fakat sadece kendi sütunlarında. Ben ise tüm sütunları görebileceğim.

fakat bu şekilde olamayacaksa şu yöntemi de deneyebiliriz. Ekteki ana veri dosyası bende kurulu olsun. Üretim-1 yazan dosyada kesim bilgisayarında olsun. aynı şekilde üretim-2 montajda, üretim-3 dosyası da temizleme bölümündeki bilgisayarda olsun. Mesela montaj bölümüne gelen 4890 kodlu işemri, montaj bölümündeki fiş kodu alanına yazılınca, benim bilgisayarımda kurulu olan ''ana veri'' dosyasındaki ''montaj üretim'' adlı sütuna, bendeki fiş kodunun tam karşısına denk gelecek şekilde gelsin istiyorum. Böylelikle hangi bölümde hangi fiş işleme alınmışsa, bende kendi dosyama gelen bilgiler sayesinde görebilirim.

Ekli dosyalar

Geri