• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile dosyayı PDF kaydetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kblyglr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
16.11.1 - Türkçe MAC
Merhaba,

Daha önce Windows'ta çalıştığım kodu mac işletim sisteminde çalıştıramadım, gerekli düzenlemeleri internetten bakarak yaptım (dosya yolları vb.) ancak kod çalışmadı, ne yaptıysam çözemedim. Yapmak istediğim şey, hazırladığım sayfanın butona tıkladığımda açık olan sekmenin PDF olarak kaydedilmesi. (Makroda verdiğim talimat ile belirttiğim hücreden dosya adını alarak, makroda belirttiğim klasör içine)

Bilgisi olan arkadaşlar yardımı olabilir ise çok sevinirim. Windows'taki çalışan kod şu şekilde:

Kod:
Sub pdfkaydet()
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:="/Users/mac/Desktop/Teklifler/" & "\" & ActiveSheet.Range("E8") & " - " & ActiveSheet.Range("E10") & ".pdf", Quality:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=True, OpenAfterPublish:=True
End Sub

Merhaba.
Mac bilgisayarda "Users/mac/Desktop/Teklifler" klasöründeki herhangi bir belgenin özelliklerini görüntülediğinizde,
dosya yolu olarak görünen metni ve E8 ve E10 hücresindeki değerlere örnek verebilir misiniz?
Belge adı oluşumunda sorun var gibi.
Türkçe karakter sorunu olabileceği gibi, dosya yolu için kullanılan ayırıcı (seperator) işareti / mi yoksa \ mi bunu kontrol edin.
.

Merhaba.
Mac bilgisayarda "Users/mac/Desktop/Teklifler" klasöründeki herhangi bir belgenin özelliklerini görüntülediğinizde,
dosya yolu olarak görünen metni ve E8 ve E10 hücresindeki değerlere örnek verebilir misiniz?
Belge adı oluşumunda sorun var gibi.
Türkçe karakter sorunu olabileceği gibi, dosya yolu için kullanılan ayırıcı (seperator) işareti / mi yoksa \ mi bunu kontrol edin.
.
/Users/mac/Desktop/teklif şeklinde görünüyor, ama MAC'de kodlarken farklı belirtiliyor sanırım, gerçi internetten bakıp denemiştim ama olmamıştı, şimdi diğer arkadaşın verdiği linke bakacağım.

E8 ve E10'da düz metin yer alıyor, müşteri ismi gibi düşünün. 2 farklı hücreden metin alıp dosya adına yazıyorum, yani E8'de "Ahmet", E10'da ise "teklif3" yazıyorsa, dosya adı şöyle oluyordu: "Ahmet-teklif3.pdf" gibi. PDF dosyasını otomatik olarak isimle kaydediyordum böylece.

İlginize teşekkürler.

Bu linke baktım, ancak çok karmaşık benim için. Ben normalde makro kodları yazan biri değilim, anlamadığım bir çok şey var bu yüzden. Velhasıl, linkteki içerikleri kurcalıyorum ancak yine de konuyu gören arkadaşlar yardımcı olmaya devam edebilirler. Çözüm bulur isem detaylı buraya da yazarım zaten. İlginize ve desteğinize teşekkürler.

Konu günceldir.

Geri