• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile dosyayı farklı kaydederken dosya adını koşula göre yazdırma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Arkadaşlar merhaba,

Makro ile dosyayı farklı kaydetmek istiyorum. Bunu yaparken dosyanın isminin dosyadaki son satır sayısının olması gerekiyor. örneğin dosyanın son satırı 50 ise dosyayın ismi 50 data olacak şekilde kaydetmeli. Mümkün müdür?

. . .

Farklı kaydetme işlemini yaparken dosya yolunu her defasında kendiniz mi seçmek istiyorsunuz yoksa dosya yolu sabit mi ?

. . .

Kod:
Sub Kaydet()
    a = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
    ThisWorkbook.SaveAs a & "Data"
End Sub

. . .

Alternatif,

Kod:
Sub kod()

yol = "D:\"
isim = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row & " Data"
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=yol & isim & ".xlsm", _
    FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled, CreateBackup:=False

End Sub

. . .

Hüseyin bey denedim dosyayı farklı olarak makroyla birlikte kaydediyor. xlsx olarak kaydetmesini sağlayabilirmiyiz?

Son düzenleme:
Hüseyin bey denedim dosyayı farklı olarak makroyla birlikte kaydediyor. xlsx olarak kaydetmesini sağlayabilirmiyiz?
. . .

Şu şekilde deneyiniz.

Kod:
Sub kod()
    Application.DisplayAlerts = False
    yol = "D:\"
    isim = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row & " Data"
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=yol & isim & ".xlsx", _
        [B]FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook[/B], CreateBackup:=False
    Application.DisplayAlerts = True
End Sub

. . .

Teşekkürler hüseyin bey şuan oldu yalnız dosyadaki son satıra bakarken B sütununa bakması gerekiyor. After:=[A1], ifadesini After:=[B1], olarak değiştirip denedim yalnız istenilen sonucu alamadım..

. . .

Sadece B sütunu ise daha kolay, isim satırını şu şekilde değiştirin.

Kod:
isim = cells(rows.count, "B").end(3).row & " Data"

. . .

Şimdi oldu teşekkür ederim. Bu dosyadaki verileri farklı kaydederken F sütununa filtreleme işlemi yaparak filtreli alanı farklı kaydetmek istiyorum. Filtre Kriterimiz istanbul olacak. Yani F sütununda istanbul olanları filtreleyerek farklı sayfaya aktaracak.. Satır sayısı olarak kopyaladığı alanın satır sayısını almalı.. Konuların karışmaması için ayrı ayrı sormak istedim..

Geri