• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile dosya yolu yerine direk fotoğrafı eklemek

Katılım
23 Mayıs 2017
Mesajlar
50
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bu gün iş yerinde bakım kartı oluşturmaya çalışırken daha nasıl verimli olunur şeklinde düşündüm ve karşıma http://www.excel.web.tr/f48/hucre-deoerine-gore-suzme-t141100.html#post766455 bu konu çıktı. Fakat burada klasörleri başka bir konuma taşıyınca makro dan da klasör ve dosya yollarını değiştirmek gerekiyor. Bunu ben yapabilirim ama ben harici diğer kullanıcılar yapamayabilir.
Ayrıca link verdiğim konudaki makinalardan 1 adet varken bizlerde aynı makinadan 15-20 adet olabiliyor bu konuda ne yapmam gerekli. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
 
Açamadım dosya türü uyumlu değil, excel 2003 kullanıyorum.
 
Siz bir dosya yükleyin onunla ilgili birşeyler yapmaya çalışalım.
 
Bu klasördeki resimleri, klasörü farklı bir konuma taşısam bile makroda hata vermemesi mümkün müdür. Ayrıca birden fazla aynı makine için ne yapılabilir?
 

Ekli dosyalar

Aşağıdaki gibi değiştirirseniz resim ile excel aynı klasörde olursa sorun olmadan çalışır.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
On Error GoTo yok
Image1.Picture = LoadPicture(ThisWorkbook.Path & "\" & [C4] & ".jpg")
Exit Sub
yok:
Image1.Picture = LoadPicture(ThisWorkbook.Path & "\ResimYok.jpg")
End Sub
 
Çok teşekkür ederim. Ben de böyle bir kodun olup olmadığını düşünüyordum henüz makro ile ilgili bilgilere sahip değilim ama kısa sürede öğrenmeye başlarım. Peki aynı makine ve cihazlar için ne yapmalıyım nasıl kod vermeliyim?
 
Exceli ana bir makinede paylaşıma açarsanız excel nerde ise resimlerde orda olacağı için sorun olmaz.
 
Geri
Üst