• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile değişken verilerin pdf dosyasını hazırlamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, Türkçe
Merhaba,

Office 2003 Türkçe Excel kullanıyorum. Makro ile ilgili herhangi bir deneyimim yok, fakat ne kadar faydalı bir araç olduğunu makro'lu dosyalarla çalıştığımdan biliyorum. Ekteki dosyada Kart sekmesinde sicil no karşısındaki B1 hücresine bağlı olarak diğer bilgiler değişiyor. Bu bilgileri Veritabanı sekmesinden Düşeyara ile alıyorum.
İstiyorum ki B1 hücresindeki bilgi, veritabanındaki A2 hücresinden başlayarak değişsin ve her değişme sonrasında dosyayı pdf haline getirip SicilNo-B1'deki numara.pdf olarak belirteceğim klasöre kaydetsin. Ör. SicilNo-000_001.pdf. Sonra A3'e geçsin ve aynı işlemleri liste bitene kadar yapsın.

Bilgisayarımda printer seçeneklerinde CutePDF Writer yüklü ve normalde tek tek yaptığımda veritabanından kopyala, Kart sekmesinde B1'e yapıştır, yazdır, otomatik olarak açılan cutePDF Writer'ın özelliği olarak farklı kaydet penceresinde isim düzelt ve tamam tuşuna bas şeklinde işlem yapıyorum.

Bunun için bir makro yazılabilir mi? Yoksa isteğim çok mu uçuk? Şimdiden teşekkürler
Selçuk

Ekli dosyalar

Merhaba
ben pdf olarak cutePDF kullanarak oluşturabiliyorum. ama daha sonra oluşan dosyayı açamadım. yinede ben kodu yazayım.

Sub Makro2()
Dim fName As String
fName = "c:\tmp\deneme.pdf"
fName = Replace(fName, "/", "-")
ActiveSheet.PrintOut copies:=1, preview:=False, ActivePrinter:="CutePDF Printer", printtofile:=True, collate:=True, prtofilename:=fName
End Sub

Çözüm bulabilirsen yazar mısın?

Kolay gelsin

Uğraşın için teşekkür ederim Kordi, bir arkadaşım bunu başka bir arkadaşına yazdırmış, şimdi onu kullanıyoruz ama inan nasıl yapıldığını bilmiyorum. Sadece 2007 için Microsoft Office Add-in: Microsoft Save as PDF or XPS eklentisini indirdik ve 2007 yüklü bir bilgisayarda sorunsuz çalıştırdık.

Geri