• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile boş satırları silmek

Excel Vers. ve Dili
2003
türkçe
Selam,
Arkadaşlar excelde bir sayfada A2'den T200'e kadar başka sayfalardan gelen veriler var. ancak gelmemesi gereken veriler gelmediği için bazı satırlar boş kalıyor. Bende bu boş satırları makro ile silmek istiyorum. Örneğin A8:T8 satırı boş A:12:T12 satırı boş. hatta komut yazarken şöyle diyebiliriz. B hücresi boş ise satırı sil. Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Makrosuz Çözüm isterseniz :

• B sütununu seçiniz
  • F5
  • Özel
  • Boşluklar
  • Tamam
  • Sağ klik
  • Sil
  • Tüm Satırlar
  • Tamam

İlgi ve alakanıza teşekkür ederim Necdet bey
yaptığım dosyamda makrolar içerdiği için bunu da makroya çevirip hepsini otomatiğe çevireyim demiştim gerçi bu da değişik bir sistem öğrenmiş oldum eğer mümkünse birde makro ile olursa çok memnun olurum.

Selam,
Arkadaşlar excelde bir sayfada A2'den T200'e kadar başka sayfalardan gelen veriler var. ancak gelmemesi gereken veriler gelmediği için bazı satırlar boş kalıyor. Bende bu boş satırları makro ile silmek istiyorum. Örneğin A8:T8 satırı boş A:12:T12 satırı boş. hatta komut yazarken şöyle diyebiliriz. B hücresi boş ise satırı sil. Şimdiden teşekkürler

B sütununda boş hücreler varsa o satırı siler.:cool:
Kod:
Range("B:B").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Rows.Delete xlUp

Yada silinecek alanı seçerek silmek için;

Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete

Sayın orion bütün satırı silmedi. sadece hücreleri sildi yukarı sürükledi. Ben bütün satırı silmek istiyorum.

Birincisi verilerinizi formulle değil vba ile getirebilirsiniz. İkincisi de örnek dosya eklerseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Buyurun.:cool:
Kod:
Range("B:B").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete

Orion1 Çok teşekkürler. Aradan uzun zaman geçiyor ama böyle basit gözüken kodlar çok değerli oluyor. Ve bir çok kişinin ihtiyacını karşılıyor.

Bir çok örnek kodu bu sayede bulabiliyorum, hepsinin altına yazma fırsatım olmasa da buradan hepsi için teşekkür ederim.

Geri