• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile birden fazla şarta göre koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
Makro ile koşullu biçimlendirme yapabiliyorum. Ancak benim yapabildiğim tek koşullu biçimlendirme. Örneğin G3="sarı" ise kırmızıya boya gibi. G3="pembe" ise yeşile boya. Q=>BUGÜN() ise siyaha boya gibi bunları tek tek makro biçimlendirme yapmak yerine tek bir kodun içerisine hepsini yerleştirebilir miyim?
Şimdiden teşekkürler.

Daha başka bir soru sorayım. Koşullu biçimlendirme yaptığımızda sayfada her yapılan kopyala yapıştır da koşullu biçimlendirme de kopyalanıyor.
Her ne kadar veri yapıştır kullansam da ortak dosya olduğu için bunun önüne geçemiyorum. Koşullu biçimlendirmeyi makroya atadığım zaman ise makronun her çalışmasında koşullu biçimlendirme penceresinde aynı makro koşulundan bir daha ekleniyor. Bunların dosyayı yavaşlatma gibi bir etkisi olur mu? Ve bu koşullu biçimlendirmenin sürekli çoğalmasının önüne geçebilir miyiz?

Sayfada bulunan koşullu biçimlendirmeleri ilk önce silerseniz sorununuz çözümlenecektir.

Makrolari calsitirmadan tum kosullu bicimlendirme sartlarini temizleyin mi demek istiyorsunuz hocam.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eğer siz makronuzu her çalıştırdığınızda koşullu biçimlendirmeler artarak devam ediyorsa, ilk önce eski biçimlendirmeleri silmeniz (temizlemeniz) gerekecektir.

Biçimlendirme için makro oluşturmak istiyorum ama sütünü makro kaydedemiyorum

=EĞERSAY($A1:$Q1;"İPTAL")>0

=$A:$Q

=EĞERSAY($A1:$Q1;"HAS")>0

=YADA(HÜCRE("row")=SATIR())

Ekli dosyalar

Geri