- Excel Vers. ve Dili
- microsoft office professional plus 2016
Ömer bey merhaba;
hatırlayacağınız üzere aşağıdaki kod çok güzel çalışıyor. başka bir programda da bu kodu kullanmak istiyorum. bu koda şöyle bir ilave yapabilirmiyiz.
giriş sayfasında bulunan b2 hücresine tarihi yazdık. b3 hücresine müşteri numarasını yazdık. b4 hücresinede miktarı yazdık ve makroyu çalıştırdığımızda ilgili hücreye miktarı yazıyor. benim istediğim mümkünse aynı tarihe aynı müşteriye ilave miktar yazdığımızda ilgili hücrede toplaması. Örneğin..
B2 hücresine 23.02.2012
B3 hücresine 1090 (müşteri no)
b4 hücresine 15 (miktar) yazdık ve makroyu çalıştırdığımızda ilgili hücreye 15 rakamını yazdı. daha sonra
B2 hücresine 23.02.2012
b4 hücresine 20 (miktar) yazdığım ve makroyu çalıştırdığımda ilgili hücre bir önceki ile toplayarak yani 35 yazmasını istiyorum mümkünse. Şimdiden teşekkür ederim ömer bey
Sub gönder()
Dim syf As String, sat As Long, sut As Integer, c As Range
Application.ScreenUpdating = False
syf = Month(Range("B2"))
With Sheets(syf)
Set c = .Range("A:A").Find(Range("B3"), , xlValues, xlWhole)
If Not c Is Nothing Then
sat = c.Row
End If
Set c = .Rows(3).Find(Range("B2"), , xlValues, xlWhole)
If Not c Is Nothing Then
sut = c.Column
End If
.Cells(sat, sut) = Range("B4")
End With
Range("B3:B4").ClearContents
MsgBox "Aktarım Yapıldı"
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
hatırlayacağınız üzere aşağıdaki kod çok güzel çalışıyor. başka bir programda da bu kodu kullanmak istiyorum. bu koda şöyle bir ilave yapabilirmiyiz.
giriş sayfasında bulunan b2 hücresine tarihi yazdık. b3 hücresine müşteri numarasını yazdık. b4 hücresinede miktarı yazdık ve makroyu çalıştırdığımızda ilgili hücreye miktarı yazıyor. benim istediğim mümkünse aynı tarihe aynı müşteriye ilave miktar yazdığımızda ilgili hücrede toplaması. Örneğin..
B2 hücresine 23.02.2012
b4 hücresine 15 (miktar) yazdık ve makroyu çalıştırdığımızda ilgili hücreye 15 rakamını yazdı. daha sonra
B2 hücresine 23.02.2012
b4 hücresine 20 (miktar) yazdığım ve makroyu çalıştırdığımda ilgili hücre bir önceki ile toplayarak yani 35 yazmasını istiyorum mümkünse. Şimdiden teşekkür ederim ömer bey
Sub gönder()
Dim syf As String, sat As Long, sut As Integer, c As Range
Application.ScreenUpdating = False
syf = Month(Range("B2"))
With Sheets(syf)
Set c = .Range("A:A").Find(Range("B3"), , xlValues, xlWhole)
If Not c Is Nothing Then
sat = c.Row
End If
Set c = .Rows(3).Find(Range("B2"), , xlValues, xlWhole)
If Not c Is Nothing Then
sut = c.Column
End If
.Cells(sat, sut) = Range("B4")
End With
Range("B3:B4").ClearContents
MsgBox "Aktarım Yapıldı"
Application.ScreenUpdating = True
End Sub