• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile bir satırda yazılı olan verileri "içerir" fonksiyonuna benzer bir yapıyla b

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Makro ile bir satırda yazılı olan verileri "içerir" fonksiyonuna benzer bir yapıyla b

Merhaba,
Ekli listede 2. sayfada yer alan "Mektubun Konusu" B sütununu 1. sayfada yer alan "Mektubun Konusu" ile karşılaştırmak istiyorum. 2.sayfadaki mektubun konusunun tamamı 1. sayfadaki mektup konusunun içerisinde yer alıyor. Sadece 1. sayfada gelen veriye tarih, numara, durum vs bilgileri eklenebiliyor. Yapmak istediğim bu iki veriyi karşılaştırıp buldukları verilere 1.sayfaya 2. sayfada yer alan "Yaratılma Tarihi" ve "Cevaplanma Tarihi" alanlarındaki veriyi yazdırmak.
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Sorunuzu tam anlayamadım ama ekteki örneği bir inceleyin umarın sorunun yanıtıdır.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim cevabınız için. Ben bunu sorgu gibi çalıştırmak istiyorum. Sayfa 2 deki konuyu sayfa 1 de bulup sayfa 3 teki formatta bir sonuç elde edeyim.Tekrar yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim cevabınız için. Ben bunu sorgu gibi çalıştırmak istiyorum. Sayfa 2 deki konuyu sayfa 1 de bulup sayfa 3 teki formatta bir sonuç elde edeyim.Tekrar yardımlarınızı rica ediyorum.

Üzgünüm ama soruyu kavrayamadım. Sayfa 2 deki bir konu sayfa 1 de aynen 10 defa tekrarlanıyor bunlardan hangisini bulacaksınız ? Birbirlerinden farkları ne ? Zaten sayfa 2 de olan bir şeyi sayfa 1 de niye arayıroruz kaldı ki yaratılma tarihi ve cevaplama tarihide sayfa 2 de.

eklediğim liste çok küçük bir data. elimde karşılaştırlması gereken yüklü bir data var. Sayfa 1 de bir kayıttan birden fazla var evet bunlar o kayıtla ilgili hareketler.
Benim sayfa 1 de 177469 adet satırda verilerim var sayfa 2 deki cevaplama ve yaratılma tarihlerini sayfa 1 re yazdırmam gerekiyor.
Her iki sayfanın farkı cevap ve yazdırma tarihi olmaması. Yapmak istediğim 2. sayfadaki cevap ve yazdırma tarihlerini 1. sayfada çok tekrar eden verilere yazdırmak. bir iki veri ile sorun olmuyor. Ama karşılaştıracak veri çok uzun olunca işin içinden çıkamadım.

Arkadaşlar desteğe ihtiyacım var. Fikri olan yok mu

Geri