• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile bir nevi düşeyara yapma

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Değerli Uzmanlarım Değerli Abilerim
Ben manuel "C" hücresine firma adı girince "D" hücresine telefon numarasını "E" hücresine de İnternet Hizmet Numarasını getirmesini istiyorum.
Örnek Olarak;
"E" şu firma ise "D" Telefon numarası 0 (000) 000 00 00 "E" TTNET hizmet numarası 00000000 yazacak

Firma adlarını, Telefon numaralarını ve TTNET Hizmet Numaralarını kendim Makroya girerek yapmak için bir örnek makro yazabilir misiniz?

Makro, firma adını girince telefon ve hizmet numarasını nerden bilecek?

Yusuf Abi Firma adlarını telefon ve TTNET Hizmet Numaralarını manuel olarak kendim girmek istiyorum makroya.
Yani bütün firmaya ait bilgiler makro kısmında olmalı.

O nasıl olacak anlamadım. Veritabanı olarak makroyu mu kullanacaksınız yani?

Aynen Dediğin gibi Yusuf abi. dosyamda veri tabanı olmasını istemiyorum. Böyle bir şey mümkünse lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Vardır bir yolu muhakkak. İlk aklıma gelen

if [c1] = "abc" then
[d1] = "Hizmet no : 2222222"
[e1] = "tel no : 0(000)000 00 00"
if [c1] = "def" then
[d1] = "Hizmet no : 55555555"
[e1] = "tel no : 0(000)000 00 10"

gibi firma sayısı kadar ayrı if sorgusu oluşturmak. Kodu kısaltmak için D ve E'ye hücre biçimlendirme yapılarak kodlarda sadece sonuç kaydedilmesi sağlanabilir.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("c1:c50")) Is Nothing Then Exit Sub
If [c1] = "abc" Then
[d1] = "Hizmet no : 2222222"
[e1] = "tel no : 0(000)000 00 00"
If [c1] = "def" Then
[d1] = "Hizmet no : 55555555"
[e1] = "tel no : 0(000)000 00 10"
End If
End If
End Sub

Yusuf abi ellerine sağlık. Çok Güzel Olmuş.
Eğer c1:c50 sütununda ismi sildiğimde d ve e' de silinebilme durumunu ekleyebilir misin. Olmazsa da canın sağolsun

işyerinde örnek bir dosya hazırlamıştım. burdaki bazı hataları da düzeltmiştim. yarın silmeyi de ekleyip buraya yüklerim.

Yaptığım örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Yusuf Abi;
Allah ta biliyor ya benim istediğim bu son yüklediğiniz 10 uncu mesajdakinin aynısı idi.
7 inci mesajda yazdığınız kod tek hücrede geçerli idi. Anlatmak istediğim bu değildi diyemedim.
Ama 10 uncu mesajda ki mükemmel olmuş. Zahmet verdim, kırmadınız emek harcadınız hakkınızı helal edin.
Soru çözüme sayenizde ulaşmıştır.
TEŞEKKÜR EDERİM

Helal olsun, zaten ne hak olacak ki:) Hemşerilerime her zaman özel ilgim vardır:)

Geri