• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile belirli sayfaları kilitleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lntstnl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Öncelikle herkese merhaba,

Öncelikle yapmak istediğim işlemin şu şekilde olmasını istiyorum, eğer yapılabilirliği mümkünse yardımlarınızı bekliyorum.

Bir excel dosyamda 71 adet sayfa mevcut. Ben bu sayfalardan istediğimi kitleyip istediğimi kullanılabilir bırakmak istiyorum. Bu işlemi yaparken makroyu çalıştırdığımda bütün sayfalar ekrana gelsin ben işaretleyerek kilitleme işlemini yapayım. bu işlemi de şifrelemek istiyorum.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Merhaba,
Öncelikle Forumumuza hoş geldiniz.
Sözünü ettiklerinizin hepsi mümkün. Ancak istediklerinizi yapmak için size önerilenleri uygulayacak veya kendinize göre değiştirebilecek kadar makro bilginiz olmalı ve adım adım sırasıyla gitmelisiniz.

1- "Bu işlemi yaparken makroyu çalıştırdığımda bütün sayfalar ekrana gelsin ben işaretleyerek kilitleme işlemini yapayım." ifadesindeki sayfaları sıralama userform üzerine yerleştirilmiş bir listboxa sıralama yapılabilir, Excel sayfasına sıralama yapılabilir. Her ikisi de mümkün. Ancak Userform üzerinde bir listbox üzerine sıralama istiyorsanız, kimse sizin yerinize 71 sayfa oluşturup Userform üzerine onları listeleyecek nesneler yerleştirmez. Siz örnek dosyanızı oluşturur çaba gösterirsiniz, takıldığınız yerlerde paylaşacağınız örnek dosyanızdaki açıklamalar doğrultusunda yardım alma şansınız olabilir.
2- "Ben bu sayfalardan istediğimi kitleyip istediğimi kullanılabilir bırakmak istiyorum"
Burada bahsettiğiz "kilitleme" kelimesinden sayfaya girişin engellenmesini anlıyorum. Bu da birçok şekilde yapılabilir:
a-Sayfanın gizlenmesi, (hiç görünmemesi)
b-Sayfa görünür, ama sekmesine tıklayınca ya başka bir sayfaya atar, yada giriş için şifre ister.
c-Sayfaların sekmeleri devredışı bırakılır, anasayfaya istenen sayfaların isimleri belirtilir, tıklayınca ilgili sayfa açılır, görünmesi istenmeyen sayfalar listede yer almaz.
3- Kodların şifrelenmesi mesele değil. VBA Penceresinde Tools Menüsü altındaki VBAProject Properties seçeneğine tıkladığınızda kodlarınızın görünmesini, şifreyle engelleyebilirsiniz.
Açıklamalar doğrultusunda umarım biraz kafanızdaki şekil biraz daha netleşmiştir.

Geri