• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile belirli range e şifre koymak

Excel Vers. ve Dili
Son sürüm - ingilizce
excel sayfasında belirlediğim range e makro ile şifre koymak istiyorum. Belirlenen range'den herhangi bir hücreye tıkladığımda şifreyi sorsun, ve şifreyi girdiğimde belirlediğim range'de değişiklik yapmak için açılsın.

Örnek excel tablosu göndermedim, cevaplarınız varsa herhangi bir range belirtebilirsinizi. Çok teşekkürler..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim x As Variant
x = Range("a1").Value
If Not Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then
dNum = Application.InputBox("Pass ?", "COLLECTOR", "şifre")
On Error Resume Next
If dNum = "123" Then
Range("A1").Locked = False
Else
beep
Range("A1").Locked = True: Range("a1").Value = x
Application.EnableEvents = False: Target.Offset(1, 0).Select
Application.EnableEvents = True
End If
End If

End Sub

Son düzenleme:
Şifre sorduğunda ne yazarsam hepsini kabul ediyor. Örnek olarak a1'i a1:a6 olarak değiştirdim, fakat tekrar a1'e geldiğimde yine şifre soruyor. Dosyayı kapatıp açtıktan sonra tekrar şifre sormasını istiyorum....

Şifre sorduğunda ne yazarsam hepsini kabul ediyor. Örnek olarak a1'i a1:a6 olarak değiştirdim, fakat tekrar a1'e geldiğimde yine şifre soruyor. Dosyayı kapatıp açtıktan sonra tekrar şifre sormasını istiyorum....
Örnek excel tablosu göndermedim, cevaplarınız varsa herhangi bir range belirtebilirsinizi. Çok teşekkürler..

tek hücre ve aralık seçiminde fark vardır; bir yerde hata yapıyorsunuzdur makro çalışıyor

Son düzenleme:
Evet makro çalışıyor fakat, a1 e tıklıyorum şifreyi giriyorum sonra a1 hücresine giriş yaptıktan sonra a2 ye tıklıyorum tekrar şifre soruyor, sonra tekrar a1 e tıklayınca yine şifre soruyor. İlk başta şifre girdiğimde birdaha şifre sormaması için ne yapabilirim peqi ?

Evet makro çalışıyor fakat, a1 e tıklıyorum şifreyi giriyorum sonra a1 hücresine giriş yaptıktan sonra a2 ye tıklıyorum tekrar şifre soruyor, sonra tekrar a1 e tıklayınca yine şifre soruyor. İlk başta şifre girdiğimde birdaha şifre sormaması için ne yapabilirim peqi ?

Kod:
Dim x As Variant
if Range("A1").Locked = False then exit sub
x = Range("a1").Value
If Not Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then
On Error Resume Next
If dNum = "123" Then
Range("A1").Locked = False
Else
beep
Range("A1").Locked = True: Range("a1").Value = x
Application.EnableEvents = False: Target.Offset(1, 0).Select
Application.EnableEvents = True
End If
End If

End Sub

işiniz bitip tekrar şifreye dönmesi için hücreye sağ tık özellikler kilit clik

Son düzenleme:
Şimdide şifre sormuyor :) kafayı yicem bende mi sorun var diye şüpheleniyorum.

Şimdide şifre sormuyor :) kafayı yicem bende mi sorun var diye şüpheleniyorum.

Merhaba Snx111 in kodlarında biraz değişiklik yaptım burada bir yardımcı hücre kullanıyorum.

aşağıdaki kodlarda A1:B16 arasını seçmemeniz için bu alana tıkladığınızda veya seçtiğinizde alan dışında bir yere yönlendiriyorum. ben C2 hücresini seçtim. sonra size şifre ekranı açılıyor. ve şifreyi girmenizi istiyor eğer şifre girmeden esc yaparsanız alanın içinde olmadığınız için oraya müdehale edemiyorsunuz. şifreyi girdiğinizde eğer şifre doğru ise C1 hücresine yazıyor ve bundan sonra size c1 hücresindeki şifreyi silene kadar şifre sormaz.

Kod:
Dim x As Variant
If Intersect(Target, [A1:B16]) Is Nothing Then Exit Sub
If Cells(1, 3).Value = 123 Then
Exit Sub
End If
Range("A1:B16").Locked = True
Cells(2, 3).Select
On Error Resume Next
Cells(1, 3).Value = dNum
If Cells(1, 3).Value = 123 Then
Range("A1:B16").Locked = False
Else
Cells(1, 3).Value = ""
Range("A1:B16").Locked = True
End If
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba,
Bunun için excelin kendi özelliği mevcut. Makro kullanmanıza gerek yok. Sayfa koruma seçeneklerinde "Kullanıcıların aralıkları düzenlemesine izin ver" menüsünde istedğiniz aralığa ayrı ayrı şifre verebilirsiniz. Aralıkları şifreleyip sayfayı korumaya aldıktan sonra bu aralıklardaki herhangi bir hücreye veri girmek istediğinizde karşınıza şifre ekranı gelecektir.

Bahsettiğiniz menüyü biliyorum ama protect sheet yaptığım zaman makro çalışmadığı için mecburen başka yola yöneldim..

Bahsettiğiniz menüyü biliyorum ama protect sheet yaptığım zaman makro çalışmadığı için mecburen başka yola yöneldim..
Merhaba,
Korumalı sayfalarda makro kullanabilirsiniz. Bununla ilgili sitede bir çok örnek verildi. "Korumalı sayfalarda makro çalıştırma" şeklinde araştırma yaparsanız size göre örnekler bulabilirsiniz.

Peki A1:B16 alani icin bir sifre D1:E16 alani icinde ayri bir sifre olucaksa kod nasi olur?

Geri