- Excel Vers. ve Dili
- İşte Office 13-Türkçe
Evde Office 10-Türkçe
Arkadaşlar ve üstadlar iyi günler,
Makroyu yazma amacım 33 çalışanımıza eşit sayıda işi paylaştırmak. Her bir satır ilgili işlerini oluşturmaktadır.Bu işlemi her gün tekrarladığım için makroya ihtiyaç duydum. Ama beceremedim. Yardımlarınızı rica ederim.
İlgili excelde A sutunundan AB sutununa kadar dolu bir excel sayfasında x ile belirteceğim satır sayısı kadar kopyalama yapıp yeni bir excel kitabında herbir sayfaya bir kişinin ismi olmak üzere yapıştırmak istiyorum.
x=TAMSAYI((BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A:A)-1)/33)
(x formülünde yaptığım=dolu hücre sayısını bulup 33'e yani kişi sayısına bölmek 1.satırda sutun değerleri yazıyor o yüzden ilk satırı almadım 1'den çıkardım)
x=120 çıktı ise ilk 120 satır ilk kişiye, ikinci 120 ikinci kişiye(yani 121:241 satırlar ikinci kişiye) bu şekilde 33 kere işlemin tekrar etmesini istiyorum.
2 isim için bir makro oluşturmaya çalıştım yardım ederseniz devamını çalıştıracağım
Range("A1:AB&x").Select satırında hata alıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Makroyu yazma amacım 33 çalışanımıza eşit sayıda işi paylaştırmak. Her bir satır ilgili işlerini oluşturmaktadır.Bu işlemi her gün tekrarladığım için makroya ihtiyaç duydum. Ama beceremedim. Yardımlarınızı rica ederim.
İlgili excelde A sutunundan AB sutununa kadar dolu bir excel sayfasında x ile belirteceğim satır sayısı kadar kopyalama yapıp yeni bir excel kitabında herbir sayfaya bir kişinin ismi olmak üzere yapıştırmak istiyorum.
x=TAMSAYI((BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A:A)-1)/33)
(x formülünde yaptığım=dolu hücre sayısını bulup 33'e yani kişi sayısına bölmek 1.satırda sutun değerleri yazıyor o yüzden ilk satırı almadım 1'den çıkardım)
x=120 çıktı ise ilk 120 satır ilk kişiye, ikinci 120 ikinci kişiye(yani 121:241 satırlar ikinci kişiye) bu şekilde 33 kere işlemin tekrar etmesini istiyorum.
2 isim için bir makro oluşturmaya çalıştım yardım ederseniz devamını çalıştıracağım
Range("A1:AB&x").Select satırında hata alıyorum.
Kod:
x = "=INT((COUNTA(C[-29])-1)/33)"
Workbooks.Add
Windows("Kanal Dağıtımı.xlsm").Activate
Sheets("Bölge Havuzları").Select
Range("A1:AB&x").Select
ActiveWindow.SmallScroll Down:=-171
Selection.Copy
Workbooks.Add
ActiveSheet.Paste
Sheets("Sayfa1").Name = "Aslı"
Sheets.Add After:=ActiveSheet
Sheets("Sayfa2").Select
Sheets("Sayfa2").Name = "Can"
Range("A&x+1:AB&x*2").Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Windows("Kitap1").Activate
ActiveSheet.Paste
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.