• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile Belirli Aralıktaki Verileri Farklı Bir Sayfada Ters Yapıştırma

ckaval89

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba sayın üstatlarım,

Benim excelde aynı formatta birçok sheeti olan bir çalışmam var. Tüm sheetlerin formatları aynı. Ben bir makro ile ilgili sheette mevcut olan sheet numarasını 36 kez farklı bir sheet'e (Sheet1 gibi boş bir sheet) alt alta yapıştırmasını ve sonrasında o sheette bulunan C8:N8 - C14:N14 - C38:N38 ve C51:N51 satırları arasındaki verileri yine bu numaraların yanına yapıştırmasını istiyorum. Örnek dosyam ektedir. Ben kısaca üç farklı segmentim olan verileri sheet numarasıyla birlikte 12 ay için alt alta yapıştırmak istiyorum. Bir makro kaydettim. Güncel sheetin numarasını yapıştırıyor fakat verileri sürekli ilk sheetten alıyor. Ben bulunulan sheette makroyu çalıştırdığımda ordaki verileri yapıştırmasını istiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Yanlış anlamadıysam aşağıdaki kod işinizi görür.
Anladığım kadarıyla; Sheet1 sayfası A37 hücresinden itibaren işlem yapılmasını istiyorsunuz.
Dikkat: Kod işlem öncesinde, Sheet1'deki A ve B sütunlarında mevcut verileri siler.
.
Kod:
[B]Sub TOPARLA()[/B]
Set s = Sheets("Sheet1")
s.Range("A:B").ClearContents
For Each shf In ThisWorkbook.Sheets
If shf.Name <> "Sheet1" Then
    brn = WorksheetFunction.Max([B][COLOR="red"][SIZE="4"]37[/SIZE][/COLOR][/B], s.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1)
    brn14 = "B" & brn & ":B" & brn + 11
    brn38 = "B" & brn + 12 & ":B" & brn + 23
    brn51 = "B" & brn + 24 & ":B" & brn + 45
    s.Range(s.Cells(brn, "A"), s.Cells(brn + 35, "A")) = shf.[B6]
    shf.Range("C14:N14").Copy: s.Range(brn14).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Transpose:=True
    shf.Range("C38:N38").Copy: s.Range(brn38).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Transpose:=True
    shf.Range("C51:N51").Copy: s.Range(brn51).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Transpose:=True
End If
Next
[B]End Sub[/B]

Üstat çok teşekkür ederim ellerinize sağlık. Allah razı olsun :)

İyi çalışmalar dilerim.

Geri