• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro İle Başka Dosyadan Veri Almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
İyi günler;
Ekli örnek dosyada iki adet buton var.Birinci butondan veri alınacak dosyayı seçip;ikinci butondan ise veri al dediğimizde seçilen sayfadaki E10:L41 hücre aralığındaki tüm verileri anasayfa üzerindeki yine E10:L41 hücreleri içerisine makro ile almak mümkün müdür ?.Yardımcı olur musunuz ?
http://dosya.co/5yp6duiahcp6/örnek.rar.html
Not:Veri alınacak dosyada ki yine anasayfa daki veriyi alacak

Merhaba.
Aşağıdaki kodları deneyin.

Kod:
Dim Dosya As String

Sub Gozat()
    Dosya = Application.GetOpenFilename(FileFilter:="Excel Dosyası, *.xls; *.xlsx; *.xlsm", MultiSelect:=False)
End Sub

Sub VeriAl()
    Dim XDosya As Workbook
    Dim xAlan As Range
    If Dosya = Empty Then
        MsgBox "Lütfen önce Dosya seçiniz.", vbExclamation
        Exit Sub
    End If
    Set xAlan = Workbooks.Open(Dosya).Worksheets("anasayfa").Range("E10:L41")
    ThisWorkbook.Worksheets("anasayfa").Range("E10:L41") = xAlan.Value
    xAlan.Parent.Parent.Close
End Sub

Kodlar güzel çalışıyor.Fakat dosya seçmeden veri al butonuna bastığımda If Dosya(1) = Empty Then kodda hata veriyor.Acaba dosya seçmeden butona bastığımızda dosya seçin uyarısı verebilir mi?

2.sorunuzun cevabı...
Kod:
Sub KapaliDosyadanVeriAl()
    Yol = ActiveWorkbook.Path & "\"
    KapaliDosya = "Kitap1.1.xlsx"
    Adres = "'" & Yol & "[" & KapaliDosya & "]Sayfa1'!R10C5:R41C12"
    [E10:L41] = ExecuteExcel4Macro(Adres)
End Sub

Hamit bey ya ben yapamadım .Yada makroda hata var

Yazdığım kodları yeniden kopyalayıp alır mısınız. Düzeltme yapmıştım ondan önce almışsınız.

Sayın Dalgalikur çok teşekkür ederim.Dosya al ve veri aktar işlemini tek bir buton ile yapmak için nasıl bir makro uygularız?.Birde veri alınacak dosyayı açmadan, yani kapalıyken içindeki verileri almak mümkün müdür?.Ayrıca E10:E41 aralığının yanında D4:D5 hücre aralığınıda alabilir mi?.Yani ;
E10:E41=E10:E41
D4:D50=D4:D5

Son düzenleme:
Merhabalar kolay gelsin, ben dosya uzantısı .res olan bir dosyayı butonlar yardımı ile bulunduğum sayfada belirlediğim hücreye yapıştırılmak istiyorum.
Örneğin,
Butona basıldığında, dosya seçme ekranı gelmeli ve ardından seçilen .res dosyasının içeriğindeki metin, bulunduğum excel dosyasının içine yapışması gerek. Bu olay 3 kere aynı sayfada gerçekleşecek. Yani yapışma noktası bulundugum hücre olması durumu kolaylaştırabilir. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Geri