• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile başka dosya açmak

A isimli bir çalışma var. Buraya gireceğim bir makro ile yerel disk D'nin içinde bulunan B isimli çalışmanın Sayfa 1'ini açabilir miyim? Yardımcı olursanız sevineceğim.

Arkadaşlar merhaba;
ortak bir bilgisayarda "EVRAK KAYIT" isminde bir dosyam var ve ağda bulunan diğer bilgisayarlarda ise "KAYIT AL" adında excell dosyalarım var KAYIT AL dosyası makrolu bir dosya ve ilgili makro çalıştırıldığında ağdaki "EVRAK KAYIT" dosyasını açıyor gereken işlemleri yapıyor ve sonrada kapatıyor.

Sorunum şu;
"EVRAK KAYIT" dosyası başka bir bilgisayarda ise çeşitli hatalar alıyorum. Ben ise şunu istiyorum eğer bu dosya başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyor ise mesaj ile kullanıcının uyarılmasını ve işlemi sonlandırarak "EVRAK KAYIT" dosyasını açmayı durdurmak. Eğer bu dosya başka bir kullanıcı tarafından kullanılmıyor ise dosyanın açılmasını bu işlemi sağlayacak makro nedir acaba !!!!

arkadaşlar bu soruna çözüm bulabilen yok mu acaba

Merhaba,
Öncelikle küçük bir tavsiye: Başkasının sorduğu sorunun altına ek soru yaparsanız, dikkat çekmez. Görünme şansı az olduğu için cevap alma şansınız da azalır. Buna ilaveten, sorunuzun konusu farklı. Yardım arayan arkadaşlarında yararlanabilmesi için doğru konu ile yeni başlık oluşturmanız daha iyi olur.
Sorunuzun cevabına gelince:
sadece bir kullanıcı tarafından dosyanın açılmasını istiyorsanız, belirtilen kullanıcı adını bir değişkene atayarak kodların üst kısmına ilave edebilirsiniz.
Mantık şu:
Kullanıcı "MEHMET" değilse işlemi sonlandır!
Örnek:
Kod:
kullanici = Application.UserName 'Kullanıcıyı bulur
If kullanici <> "MEHMET" Then Exit Sub 'Kullanıcı MEHMET değilse işlemi sonlandırır.

makro ile excel listesinde bulunan aynı autocad dosyalarını açmak

sorumu yeni konuya taşıdım

Son düzenleme:
Geri