• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile aranan değeri hücrelere yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba;

Makro ile ilgili pek bilgim yok ve önemli bir iş için makro kullanarak bir sorgulama yapmam gerekli. Yardım ederseniz sevinirim.

Makro kullanarak Sorgu Sekmesi A1 veya A2 Hücresindeki değeri Giriş Sekmesinde aratıp ilgili hücre değerlerinin sırasıyla Sorgu Sekmesindeki bölümlere yerleştirilmesini istiyorum. EK'teki dosyada istediğim tablo ile ilgili bir örnek bulunmaktadır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak istediğim tam olarak bu değildi. Yani Elma arattığımız zaman, sadece Veri1 içindeki Elma'ları arayacak ve aranan hücrenin geçtiği bölümleri yazacak. İkinci olarak da Örnekte portakal olarak verilen ikinci değer için veri2 sorgulanacak ve değerler gelecek. Şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Merhaba;
2 nolu mesaj ekinde elma ve portakal sorgulanıyor ise;
sorgu sayfanız nasıl olacak?
örnek üzerine yazıp ekleyin.
İyi çalışmalar.

Yani basit bir anlatımla ya Elma yada Portakal sorgulanacak. İkisi aynı anda değil. O da olabilir gerçi ama hangi hücrelerden sorgulama yapılması gerektiğini seçmem çok daha iyi olacaktır. Yani istediğim şey sorgulamak için belirli bir hücrenin içindeki değer alınabilsin. Farklı iki hücreden farklı iki sorgu ve belki de dahası gerekiyor. Teşekkürler.

Merhaba;
Birde bunu deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. İstediğim budur. Uyguladığınız kodları inceledim ve az çok kavradım gibi, ancak çok oldun demezseniz, hazıra konmamak ve birazda öğrenebilmek adına aradığımız değerin hangi hücreden yapılacağını ne tür bir kod ile seçebiliriz öğrenmek istiyorum. Arama iki hücreden fazla olabilir çünkü. İlginiz ve bu kadar hızlı bir şekilde sonuçlandırdığınız için minnettarım.

Göndermiş olduğunuz örneği incelediğimde istenmeyen bir durum ile karşılaştım. Aynı sorguyu iki defa verdiği oluyor. 6 ve 7'inci satıra bakarsanız durumu anlayacaksınızdır. Elma ve Portakal değerlerinin ikisi de aynı satırda bulunduğundan iki sorgu birden aynı anda çalıştırıldığında Elma Portakal satırı yineleniyor.

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. İstediğim budur. Uyguladığınız kodları inceledim ve az çok kavradım gibi, ancak çok oldun demezseniz, hazıra konmamak ve birazda öğrenebilmek adına aradığımız değerin hangi hücreden yapılacağını ne tür bir kod ile seçebiliriz öğrenmek istiyorum. Arama iki hücreden fazla olabilir çünkü. İlginiz ve bu kadar hızlı bir şekilde sonuçlandırdığınız için minnettarım.

Merhaba;
Kodlarda;
Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("sorgu")
Set s2 = ThisWorkbook.Worksheets("Giriş")
ile sorgu ve giriş sayfaları belirlendi.

For i = 2 To s2.Range("A65536").End(xlUp).Row
ile giriş sayfası 2.satırdan son satıra kadar döndürüldü.

sonsatir = s1.Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
ile sorgu sayfasındaki son boş satır tespit edildi.

If (UCase(s2.Cells(i, 1)) = UCase(s1.Cells(1, 1))) Then
(UCase(s2.Cells(i, 1))
(bu aradığımız değer i nin değeri=2 yani 2. satır 1. sütun değeri)
eğer giriş sayfası büyükharf 2.satır 1. sütun değeri eşitse büyükharf sorgu sayfası 1.satır 1. sütun değerine end if e kadar olan bölümü icra et.

Aynı döngü bir farkla tekrar yenilendi.
Eğer mukayesesine ilk sorguya ileveten;
If (UCase(s2.Cells(i, 2)) = UCase(s1.Cells(1, 2)) And UCase(s2.Cells(i, 1)) <> UCase(s1.Cells(1, 1))) Then
ve ilk sütun değerinin daha önce alınmamış olma şartı eklendi. (bunun içinde ilk sütun değerinin sorgu sayfası 1.satır 1. sütun değerine eşit olmama şartı sorgulandı)

Şartlara uyan veri yazdırıldı ve işlem bitirildi.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler.

Hocam gerçekten ellerinize sağlık bu işi gerçekten iyi biliyorsunuz. Ancak asıl dökümanıma uygulayamıyorum. Asıl döküman tam olarak bunun gibi değil, sanırım ben anlatamadım istediğimi, yaptıklarınız inanın çok iyi ancak benim istediğim daha farklı bir uygulama. Yani aranılan hücre ile yazdırılması gereken hücre farklı yerlerde olabiliyor. Yeni bir EK ile tam olarak ne istediğimi umarım anlatabilmiş olurum. Saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ne yazıkki hiçbirşey anlatamadınız.
Elma ile portakalı yani 4 sütunluk veriyi 3 dosyada ancak tasnifleyebildik. (şimdiki veriniz 13 sütun)
Kısaca;
a) hangi sayfadan hangi sayfaya veri alınacak?
b) hangi kriterlere göre alınacak?
c) alınan sayfa temizlenecek mi? yoksa üzerine mi ilave edilecek?
Kısaca bunları tanımlar , örnek dosyanıza göre manuel olması gereken verileri yerleştirirseniz tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Giriş sekmesine girilen değerler aynen kalacak, sorgu ekranı sadece giriş sayfasındaki verileri kontrol edecek. Arama 3 farklı kriter ile ayrı ayrı veya hepsi ile birden olacak. Yani Ad, Soyad, ve Ad Soyad ile arama yapıldığında Giriş sekmesinde Ad, Soyad ile eşleşen değerlerin sorgu ekranında listelenmesini amaçlıyorum.

Merhaba;
Anlattığınız kadarından anladığım kadarını yaptım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok az kaldı...

Merhaba Sn. muygun emeğiniz ve ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. İstediğim gibi bir sorgu ekranı yapmamıza çok az kaldı. trmusic-Deneme-2.zip dosyasında bulunan arama kriterleri (Yani hem 1. hücre hem ikinci hücredeki değerleri ayrı ayrı sorgulayarak ikisindeki sonucu da yazdırması, hem de büyük küçük harf duyarlılığı olmaması) şahaneydi göndermiş olduğunuz trmusic-makro.zip dosyasında ise gözüme çarpan "data" sekmesinde bir geçici sütun oluşturması (bu şart mıdır?) ve "Sorgu" sekmesindeki sıra numarası gene "data" sekmesindeki sıra numarası olacaktı. Kendim uyarlamayı denedim ama beceremedim. Kusuruma bakmazsanız ve bu anlatım şeklim çok karmaşık gelmediyse yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla...

Hocam çok teşekkür ederim. Buna göre kendim de uyarlayıp uyguladım. Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim.

Türkçe karakter kodlaması yapmak mümkün müdür buna? Yani veri "İstanbul" ise "istanbul" olarak aradığımda sonuç vermiyor. Bunu ne şekilde düzeltebiliriz?

Geri