• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile alternatif çözüm sayısını bulma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar;

Şöyle bir sorum var:

Elimizde 100 TL paramız var.Bu paranın tamamıyla ; 5 TL,2.5 TL ve 0.5 TL'ye çalışan işçilerden 100 işçi almamız gerekiyor.

Her fiyattan işçilerden kaçar tane alalım ki 100 TL mızın tamamıyla 100 işçi almış olalım?

Kağıt üzerinde ben bir çözüm buldum.İlgilenen olursa diye şimdi çözümü paylaşmıyorum.Ama bu sorunun birden fazla çözümü olabileceğini düşünüyorum..

İşte sorum da bu:bu sorunun kaç alternatif çözümü vardır?Bunu saptayabilecek bir makro yazılabilir mi?

Soruma kafa yormayı tercih edecek olan herkese kolay gelsin diyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum;)

Benim bulduğum çözüm sayısı 2 oldu ve sanırım başka çözümü yok..Ama tabi makro ile nasıl yapılabilirdi halen çok merak ediyorum..

Merhaba,

Şayet yanlış hesaplamadıysam,

1 ncisi ;

5 için ; 4
2,5 için ; 16
0,5 için ; 80

2 ncisi ;

5 için ; 8
2,5 için ; 7
0,5 için ; 85

Sn 1Al2Ver;

Evet benim bulduğum yanıtlar da bunlar ve tam sayılarla başka çözümü çıkmaz gibi geliyor bana..Acaba nasıl bir makro bu çözümleri bulurdu diye merak ettiğimden bu soruyu sordum ama belki yorucu ve biraz da beyhude bir çaba olacağından sadece sordum yanıt bulmakta ısrar etmiyorum.

Çözüm için tebrik yanıtınız için teşekkür ederim;)

Sn 1Al2Ver;

Evet benim bulduğum yanıtlar da bunlar ve tam sayılarla başka çözümü çıkmaz gibi geliyor bana..Acaba nasıl bir makro bu çözümleri bulurdu diye merak ettiğimden bu soruyu sordum ama belki yorucu ve biraz da beyhude bir çaba olacağından sadece sordum yanıt bulmakta ısrar etmiyorum.

Çözüm için tebrik yanıtınız için teşekkür ederim;)

Sayın peleryn merhaba,

Ben de size bu güzel soru ve nazik cevabınız için teşekkür ederim,

Sorunuz bana ilginç gelmişti ve başka hesaplamalarda da kullanırım diye uğraşmıştım, hatta, verileriniz doğrultusunda 100'ün katları için ( 800 dahil ) bir tablo yapmıştım, zevk te aldım açıkçası,

Tabi, bir hücrede (örn ; A1) seçmeli sayıya (örn ; 100) diğer hücrelerde (örn ; B1, C1, D1) istenen parasal değerlere (örn ; 5-2,5-0,5) göre, sonuçları sıralama yapılabilen bir makro, sayın uzmanlarımız tarafından yazılırsa bizlerde zevkle kullanırız,

Tekrar teşekkür ederim,

Saygılarımla.

Merhabalar;

Şöyle bir sorum var:

Elimizde 100 TL paramız var.Bu paranın tamamıyla ; 5 TL,2.5 TL ve 0.5 TL'ye çalışan işçilerden 100 işçi almamız gerekiyor.

Her fiyattan işçilerden kaçar tane alalım ki 100 TL mızın tamamıyla 100 işçi almış olalım?

Kağıt üzerinde ben bir çözüm buldum.İlgilenen olursa diye şimdi çözümü paylaşmıyorum.Ama bu sorunun birden fazla çözümü olabileceğini düşünüyorum..

İşte sorum da bu:bu sorunun kaç alternatif çözümü vardır?Bunu saptayabilecek bir makro yazılabilir mi?

Soruma kafa yormayı tercih edecek olan herkese kolay gelsin diyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum;)

Makro ile nasıl yapılır bilemem.

Ancak, ben size cebirsel çözümünü vereceğim.

.

Ekli dosyalar

9x/4 25 ten küçük ve tam sayı olmalı..Çok etkileyici ve sade bir adım çözümünüzü paylaştığınız için çok teşekkür ederim yurttaş hocam aklınıza sağlık..

Merhabalar;

Çok basit olduğu için eklememiştim ama excel varken ben neden hesaplayayım diyecekler için basit bir yol da ben ekleyeyim:)

Ekli dosyalar

Sayın peleryn,

Paylaşım için teşekkürler..

Geri