• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ilave

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi akşamlar;
soru soru doğurdu derken sonuna geldim, bu da olursa bu makro çalışması bitmiş olacak.
çalışma esnasında bazen sayfada işlem yapma gerekiyor, işlem bitince butona tıkladığımda B2 hücresindeki değeri " L " sütununda bulup bir alt satıra gitmesi şeklinde bu makroya ilave yapılabilir mi?
Kod:
sub Test()
    if ActiveCell.Column = 12 and ActiveCell.Row > 3 Then
        [B2].value = activecell.value
        ActiveCell.Offset(1,0).Select
    Else
        Msgbox "imlec uygun alanda degil"
    End if
End sub

Ekli dosyalar

• YENİ BUTON.jpg
    YENİ BUTON.jpg
    208.7 KB · Görüntüleme: 7
bazı işlemler de sayfada çalışma oluyor, çoğunluğu el değmeden butonlarla sonuçlanıyor. bunu manuel de yaparım, hem kodun çalışmasını öğreniyorum, hem de işlemlerini eğlenceli hale getiriyorum. İşlemler bilgimin artması için. Çoğu raporlama Excelle olduğu için her makro benim için kıymetli,

İslem yapılan fiş nosunun L sütununda işlem bittikden sonra boyanmasınida istermisiniz, ona göre yazayım kodu

bazı işlemler de sayfada çalışma oluyor, çoğunluğu el değmeden butonlarla sonuçlanıyor. bunu manuel de yaparım, hem kodun çalışmasını öğreniyorum, hem de işlemlerini eğlenceli hale getiriyorum. İşlemler bilgimin artması için. Çoğu raporlama Excelle olduğu için her makro benim için kıymetli,
Latife yapıyorum, her kod bir gün lazım olur, yenisini yazacağim.

Baştan dediğiniz gibi renklense rahat görürüm dedim ama 101 satırdaki renkli noyu görmekte meşakkatli olur diye bu şekilde düşündüm, teşekkürler

Renklendirme istemez iseniz belirttiğim satırı kaldırabilirsiniz.
Kod:
Sub Test1()
    Dim bul
    On Error Resume Next
    Set bul = Range(Range("L4"), Range("L" & Cells(Rows.Count, "L").End(3).Row)).Find([B2], LookIn:=xlValues)
    If Not bul Is Nothing Then
        Cells(bul.Row + 1, bul.Column).Interior.Color = 65535 'istemez iseniz bu satırı kaldırın
        [B2].Value = Cells(bul.Row + 1, bul.Column).Value
        Cells(bul.Row + 2, bul.Column).Select
    Else
        MsgBox "Aradıgımı bulamadim"
    End If
End Sub

Renklendirme istemez iseniz belirttiğim satırı kaldırabilirsiniz.
Kod:
Sub Test1()
    Dim bul
    On Error Resume Next
    Set bul = Range(Range("L4"), Range("L" & Cells(Rows.Count, "L").End(3).Row)).Find([B2], LookIn:=xlValues)
    If Not bul Is Nothing Then
        Cells(bul.Row + 1, bul.Column).Interior.Color = 65535 'istemez iseniz bu satırı kaldırın
        [B2].Value = Cells(bul.Row + 1, bul.Column).Value
        Cells(bul.Row + 2, bul.Column).Select
    Else
        MsgBox "Aradıgımı bulamadim"
    End If
End Sub
çok teşekkür ederim, renklendirmeyi de ilave etmişsiniz, elinize sağlık, sonun da çok kullanışlı bir işlem oldu, tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

çok teşekkür ederim, renklendirmeyi de ilave etmişsiniz, elinize sağlık, sonun da çok kullanışlı bir işlem oldu, tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Rica ederim , siz istemediğinizi söylemiştiniz ama ben yinede ekledim alternatif olsun diye , isterseniz kaldırırsınız , iyi günlerde güle güle kullanın , size de iyi çalışmalar.

daha iyi olmuş, işlem yarım kaldığında tekrar nereden başlayacağım da görmüş oldum, teşekkürler.

Geri