bulentkars
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2003 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 23-03-2027
Arkadaşlar Merhaba
Aşağıdaki makroyu çalıştırdığımda C:\MUTABAKAT\ Klasörünün altındaki Xls dosyalarını tek tek açıp alt alta kopyalalıyorum.Buna ilave olarak Örneğin Deneme.XLS dosyasını açıp A1:A Arasını kopyalayıp A Sutununa yapıştıtıyorum B sutununa da aşağıya doğru dosya adlarınıda yazdırabilrimiyim.Yani B sutununa Deneme aşağıya doğru Sonunda uzantısı xls olmayacak şeklilde.Tabi dosya isimleri her açılan sayfa için olacak.
Sub Kıtap_Kopyala()
Dim say As Long
Dim say2 As Long
Dim Dosya As String
Dosya = Dir("C:\MUTABAKAT\*.XLS") ' klasör yerı belırlenır.
Do Until Dosya = ""
Workbooks.Open "C:\MUTABAKAT\" & Dosya ' klasör yeri belirlenir
say = WorksheetFunction.CountA(Range("A:A"))
say2 = WorksheetFunction.CountA(ThisWorkbook.Worksheets("Extre").Range("A:A")) + 1 Range("A2:A" & say).Copy ThisWorkbook.Worksheets("Extre").Range("A" & say2) ' kopyalacak aralık belırlenır
Dosya = Dir
ActiveWorkbook.Close False
Loop
End Sub
Aşağıdaki makroyu çalıştırdığımda C:\MUTABAKAT\ Klasörünün altındaki Xls dosyalarını tek tek açıp alt alta kopyalalıyorum.Buna ilave olarak Örneğin Deneme.XLS dosyasını açıp A1:A Arasını kopyalayıp A Sutununa yapıştıtıyorum B sutununa da aşağıya doğru dosya adlarınıda yazdırabilrimiyim.Yani B sutununa Deneme aşağıya doğru Sonunda uzantısı xls olmayacak şeklilde.Tabi dosya isimleri her açılan sayfa için olacak.
Sub Kıtap_Kopyala()
Dim say As Long
Dim say2 As Long
Dim Dosya As String
Dosya = Dir("C:\MUTABAKAT\*.XLS") ' klasör yerı belırlenır.
Do Until Dosya = ""
Workbooks.Open "C:\MUTABAKAT\" & Dosya ' klasör yeri belirlenir
say = WorksheetFunction.CountA(Range("A:A"))
say2 = WorksheetFunction.CountA(ThisWorkbook.Worksheets("Extre").Range("A:A")) + 1 Range("A2:A" & say).Copy ThisWorkbook.Worksheets("Extre").Range("A" & say2) ' kopyalacak aralık belırlenır
Dosya = Dir
ActiveWorkbook.Close False
Loop
End Sub