• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro hk. Bir Soru

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba,

Makro güvenliğini kullanıcı kabul etmediği sürece yani makrolar aktif olmadıkça sayfalara erişimi işlem yapmayı engelleyebilirmiyiz?Bunun bir yolu var mıdır?

Amacım bazı kullanıcıların belirli sayfalara erişmelerini engellemek istiyorum. bunu da makro ile yapıyorum. Makroları devre dışı yapınca tüm sayfalar erişilebiliyor oluyor. Bu durumu engellemek istiyorum.

Saygılarımla.

merhaba ,

auto close yani dosya kapanma makrosuna bir kod yazilir ve butun sheetler xlSheetVeryHidden yontemi ile gizlenir yeni bir bos sayfa olusturulur. auto open makrosunada kod yazilir bu kodlar da gizli sayfalari açar olurturulmus bos sayfayi da siler. boylece makrolari etkinlestirmeyen birisi sadece bos sayfayi gorecek diger gizli sayfalari manuel acamayacaktir. vba projenizi sifrelerseniz anlamayan birisi makrolari etkinlestirmeden gizli sayfalariniza erisemez.

http://www.excel.web.tr/f48/imacros-vba-t164641.html

yukaridaki linkte paylastigim izifil.xls isimli dosyada aynı anlattiğim işi yapan bu ozelik var kodlari acik... bakip kendinize gore uyarlayabilirsiniz. ama unutmayin vba projenizin şifresi azcik anlayan birisi tarafindan kolayca acilip gizlediğiniz sayfalar kodlara mudehale edilerek gorunur yapilabilir.

Teşekkür ederim. Cevabınız için. Araştırma yaparken bende farklı bir yöntem geliştirdim. Önce sayfa aralıklarını gizliyorum. sonra sayfa koruması koyuyorum. Makro devre dışı kalsa da sayfa koruması etkinliği devam ediyor. Mecburen kullanıcı makroyu devreye sokmak zorunda kalıyor. Devreye girince de sayfa korumalarını kaldırıyorum. Makrolarımı da şifreliyorum. Bu şekilde bu sorunu da aşmış oldum. Belki birinin ihtiyacı olur. Belki fark çözüm yolları içinde cevap gelir. Saygılarımla.

Geri