• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro her çalıştığında işlemi son üç sayfa için yapsın istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sub kopyala()
'
' kopyala Makro
'

'
ActiveWindow.ScrollWorkbookTabs Position:=xlLast
Sheets("NSN1-13").Select
Cells.Select
Selection.Copy
Sheets("mys13-1").Select
Cells.Select
ActiveSheet.Paste
Sheets("NSN2-13").Select
Cells.Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("mys13-2").Select
Cells.Select
ActiveSheet.Paste
Sheets("NSN3-13").Select
Cells.Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("mys13-3").Select
Cells.Select
ActiveSheet.Paste
Range("G23").Select
End Sub

yukarıdaki kod ile yapmak istediğim, makro her çalıştığında çalıştığında sondan 6. sayfanın kopyasını sondan 3.ye, sondan 5. sayfanınkini sondan 2.ye sondan 3. sayfayıda son sayfaya kopyalaması (sayfa ismine bağlı olmaksızın) yani nsn13-1 vb. sayfa isimlerei yerine kodda ne yazılabilir yada daha basit bir makro mümkün mü?
teşekkür ederim.

sheets.count ifadesi size toplam sayfa sayısını verir..örneğin sheets(sheets.count) ifadesi size son sayfayı verir...sondan altıncı sayfayı bulmak istiyorsanız sheets(sheets.count-6) diyebilirsiniz..bu ifadeyi kullanarak kendinize çözüm oluşturubalilirsiniz..

sondan 6. sayfanın kopyasını sondan 3.ye, sondan 5. sayfanınkini sondan 2.ye sondan 3. sayfayıda son sayfaya kopyalaması (sayfa ismine bağlı olmaksızın) yani nsn13-1 vb. sayfa isimlerei yerine kodda ne yazılabilir yada daha basit bir makro mümkün mü?
teşekkür ederim.

kırmızı yaptığım 2. 3 rakamı 4. olacak zannediyorum. yoksa ilk kopyalama işlemi buraya olacak çünkü...

Kod:
Sub kopyala()

'sondan sayılmak üzere; 6 3'e / 5 2'ye / 4 1'e
Worksheets(Worksheets.Count - 5).UsedRange.Copy Worksheets(Worksheets.Count - 2).Cells(1)
Worksheets(Worksheets.Count - 4).UsedRange.Copy Worksheets(Worksheets.Count - 1).Cells(1)
Worksheets(Worksheets.Count - 3).UsedRange.Copy Worksheets(Worksheets.Count).Cells(1)

End Sub

Teşekkür ederim. bu şekilde sayfaları yapıştırdı ancak diğer sayfalardaki hücre biçimlerini kopyalamadı ben onuda kopyalasın istiyorum.

rica ederim.

kod zaten hücre biçimleri ile birlikte kopyalar.
nitekim şimdi tekrar test ettim. yine öyle oldu.
dosyayı eklerseniz bir bakalım...

Geri