makro hatası

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Sayfa birleştir

Sayın Hocalarım ,

Necdet Yeşertener hocamızın farklı soruya cevap olarak verdiği kodları 2 sayfanın birleştirilmesinde kullanıyorum.

Şu şekilde bir hata alıyorum sayfaları birleştirirken her sayfada ki son satıra kadar alması gerekirken satır aralığı sabitleme yapamadığımdan daha doğrusu kod oluşturma konusunda yeterli bilgim olmadığından her sayfada farklı satır sayısı olduğundan A1:L1500 aralığı olarak değiştirdiğimden sayfalarda ki aktaralıcak satır bittikten sonra baştan tekrar aktarıyor , bunu önleme konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Sub TekSayfadaTopla()
Dim Sat As Long
Dim Syf As Integer
Sheets("Konsolide").Select
Application.ScreenUpdating = False
Range("A1:L65536").ClearContents

For Syf = 1 To Sheets.Count
Sat = [K65536].End(3).Row + 1
Sheets(Syf).Range("A1:L1500").Copy Cells(Sat, "A")
Next Syf

Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Sayfaları Birleştirdim.."
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Sayfa birleştir

Sayın Arkadaşlar ,

Bu konuda öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba,
Pek anlamadım ama sorunu anladığım kadarıyla aşağıdaki gibi denermisiniz...

Kod:
Sheets(Syf).Range("A1:L" & Sheets(Syf).[L65536].End(3).Row).Copy Cells(Sat, "A")

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Merhaba,
Pek anlamadım ama sorunu anladığım kadarıyla aşağıdaki gibi denermisiniz...

Kod:
Sheets(Syf).Range("A1:L" & Sheets(Syf).[L65536].End(3).Row).Copy Cells(Sat, "A")
Sayın Ayhan Ercan ,

Merkez ve Şube Mizanlarını birleştiriyorum başka bir sayfada, aktarma A: L sütunları arasında ki tüm değerleri olduğu aktaracak alt alta , birleştirme yaparken her sayfada ki satırlarda en son dolu satıra kadar aktararak birleştirecek her sayfada aynı işlem uygulanacak .

Anlatmak istediğim ilk sorumda ki kodlarla birleştirme yapıyor fakat son dolu satırda ki veriyi aldıktan sonra tekrar baştan aktarıyor bu olmasın sayfada ki veriyi aldıktan sonra diğer sayfada ki veriyi alsın istiyorum.Sayfa sayısı ve sayfalarda ki dolu satır sayısı değişebiliyor.

Ayhan hocam umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkür ederim

Son düzenleme: