• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ijol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Ekte bulunan dosyayı çalıştırdığımda Açılan makro sayfasında Yeni Kayıt, Düzelt yada Sil tuşuna bastığımda hata uyarısı veriyor. Bu hata konusunda yardımcı olabilir misiniz.

Birde Formda Eklentiler Sayfası önemli değil onu silip kod yazıldığında düzelecekse o sayfa silinebilir.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekleme yeri bulamadığım için Dosya linki aşağıdadır.

https://yadi.sk/i/kTtFIPY_qCge8

Yardımınız için teşekkür ederim. Veri az iken sorun yok ama Normal verim 1036 kişi(Bu daha da artacak) bu verileri sayfaya kopyaladığım zaman,
Yeni kayıt veya sil dediğimde çok bekletiyor ve kitleniyor,
Düzelt dediğimde ise aşağıdaki kodda
ListBox1.AddItem yazan yer sarı oluyor ve "run time error 70 hatası veriyor"

Sub refresh()
For X = 2 To Sheets("Data").[b65536].End(3).Row
c = c + 1
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(c - 1, 0) = Sheets("Data").Cells(X, 2)
For m = 2 To Sheets("Data").[c65536].End(3).Row
ListBox1.List(c - 1, 1) = Sheets("Data").Cells(X, 3)
Next
Next
End Sub

BU SORUN

Normalde verim 1036 kişi(Bu daha da artacak) bu verileri sayfaya kopyaladığım zaman,
Yeni kayıt veya sil dediğimde çok bekletiyor ve kitleniyor,
Düzelt dediğimde ise aşağıdaki kodda
ListBox1.AddItem yazan yer sarı oluyor ve "bu alan sarı ile run time error 70 hatası veriyor"

Sub refresh()
For X = 2 To Sheets("Data").[b65536].End(3).Row
c = c + 1
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(c - 1, 0) = Sheets("Data").Cells(X, 2)
For m = 2 To Sheets("Data").[c65536].End(3).Row
ListBox1.List(c - 1, 1) = Sheets("Data").Cells(X, 3)
Next
Next
End Sub

Listboxa ya rowsource metodu ile yada add item metodu ile veri alın.2 metodla birden veri alamazsınız.
daha önce rowsource metodu ile veri aldığınız için o hata veren satırdada rowsource metodu ile veri alın.:cool:

valla kafam durdu desem inanırmısınız. rica etsem ve sizi yormayacaksa dosyayı düzenleyip gönderirmisin.

Sabahtan beri bu hata ile uğraşıyorum ve bu iki ayrımı bilmiyordum söylediğiniz için teşekkür ederim. Şuan yazma ile uğraşıyorum ama beceremedim :(

Dosyanız linktedir.:cool:

DOSYAYI İNDİR

Kod:
Sub refresh()
    ListBox1.RowSource = "Data!B2:C" & WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Data").Range("a:a"))
End Sub
Sub refresh2()
    ListBox2.RowSource = "Data2!a2:a" & WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Data2").Range("a:a"))
End Sub

Orion1 seni çok yordum biliyorum fakat düzenle dediğimde sadece tc numarası değişiyor diğerlerinde bir değişiklik olmadan eski haline geliyor. Yeni Kayıt, Silme ve temizlemede sorun yok

Son düzenleme:
Orion1 seni çok yordum biliyorum fakat düzenle dediğimde sadece tc numarası değişiyor diğerlerinde bir değişiklik olmadan eski haline geliyor. Yeni Kayıt, Silme ve temizlemede sorun yok

Dosyayı 7 nolu mesajda güncelledim.:cool:

Orion1, Çok Çok Çok teşekkür ederim. Beni büyük bir dertten kurtardın:)

Geri