• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro hatası

iyi çalışmalar altta eklediğim makronun neresinde ne hata varki kopyala yapıştır ile yazdırmak istediğim sayfalar kadarını yazdıramıyorum. kaç sayfa dolu ise onu yazdırmam gerekiyor, ilk zamanlarda oluyordu şimdi maalesef. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Sub Dolu_Yazdır_1967()
'Konu : Dolu Hücreleri Yazdır
'Mail : m.batu.1967@gmail.com
'Coder By : asi_kral_1967
Dim asi As Long
For asi = 3 To Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
If Cells(asi, "A") = " " And Cells(asi - 1, "A") = " " Then
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "A1:C" & asi - 2
Sheets("SAYFA2").PrintOut
Exit For
End If
Next
End Sub

Eğer sayfanın A sutununda en altta iki satırda " " (boşluk) var ise o sayfayı boşluk oncesine kadar yazdır demişsiniz dosyada formullerde boşluk kısımlarını değiştirmediyseniz hata yapmaz ama hataı duzeltmek için dosyanın bir orneğini sisteme yuklerseniz daha iyi olur.

sayın hüseyinkis öncelikle teşekkür ederim ilginize dosyayı ekledim yalnız makroları çalıştırmadım göresiniz diye

Ekli dosyalar

sayın hüseyinkis öncelikle teşekkür ederim ilginize dosyayı yanlış eklemişim çalıştığım kurumda da siteyi kullanamadığım için geciktim, dosyayı yeniden ekledim. bu kodları daha önce sayın asi_kral yazıvermişti daha sonra bozulmuş anlamadım. sayfa 2 nin A sütununda sıra numarası kadarını yazdırmak istiyorum.

Ekli dosyalar

dosyada kodları aynen kullanabilirsiniz bir problem yok. siz yazdırmaya çalışınca nereye kadar yazıyor?

sorun sayfada numara kısımlarında ise aşağıdaki kodlarla son isme kadar bakar birde bunu deneyin olmassa.

Kod:
Sub Dolu_Yazdır_1967()
Dim asi As Long
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = ""
For asi = 3 To Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
If Cells(asi, "B") = "" And Cells(asi - 1, "B") = "" Then
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "A1:C" & asi - 2
Sheets("SAYFA2").PrintOut
Exit For
End If
Next
End Sub