• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro güvenliğini otomatik düşürmek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar.

Hazırlamış olduğum makrolu excel sayfamı farklı arkadaşlar kullandığı için kendi bilgisayarlarında açtığında makrolar çalışmıyor. Makrolu sayfalar açmak istenildiğinde hep makrolar devre dışı bırakıldı gibi uyarılar alınıyor, çalışma arkadaşlarımda makro güvenliğinin düşürülmesini yapamadıkları için çok uğraşıyorlar.
Excel sayfamın içerisine makro güvenliğini en alt seviyeye düşürmek için bir kod lazım.
Forum içerisinde bulmuş olduğum aşağıdaki link içerisinde Sayın Levent MENTEŞOĞLU'nun vermiş olduğu cevaplardaki linkler çalışmıyor.

Kod:
http://www.excel.web.tr/f48/excel-makro-guvenlioi-t3501.html

Bu konuda yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla sorununuz güvenlikten dolayı makroların çalışmaması.
Siz de bu problemi bir makro koduyla çözmeye çalışıyorsunuz.
Peki makroların etkin olmadığı bir durumda makroları etkinleştirecek bu kodlar nasıl çalışacak? Yine makroları elle etkinleştirmeniz gerekez mi?
Burada bir mantık hatası var sanki...

Sayın mucit77 ilginiz için çok teşekkür ederim, dediğiniz doğru ancak Sayın Levent MENTEŞOĞLU'nun çalışmasının bulunduğu linki incelemek istedim, dosya bulunamadı uyarısı aldım.

Peki bu makro güvenliğinin en alt seviyeye düşürmenin basit bir yolu yok mu?

Arkadaşlar nette bulduğum ve ekte gönderdiğim 2007 excel için makro güvenliğini düşürmek için vbs uzantılı bir çalışma mevcut, bu çalışmayı excel 2010 ve 2013 için düzenlenebilir mi?

Ekli dosyalar

Bence en kolay yolu makro kullanacak kişilere bunu öğretmektir.
Zaten birkaç tıklamayla yapılabilen bir işlem.
Bu arada Levent Bey'in önerdiği linki ben de merak ettim.

Aşağıdaki link içerisinde Levent Bey'in çalışmasının linkleri var ancak çalışmıyor.

Kod:
http://www.excel.web.tr/f48/excel-makro-guvenlioi-t3501.html

Yüklediğiniz .vbs uzantılı dosyayı not defteri ile açarsanız kayıt defterinde işlem yaptığını görebilirsiniz. Kendi bilgisayarınızdaki kayıt defteri klasör düzenine göre düzenlerseniz diğer excel versiyonları için de uygun olabilir.

Sayın mucit77 sizin dediğiniz gibi sağ klik yaparak düzenle ile açtığımda içerisinde kayıt defterini ilgilendiren kodlar çıktı, ancak nereleri değiştirmem gerekiyor, maalesef yapamadım.

Merhaba
Dosyanızı görme imkanım yok ama
aşağıdaki "reg" dosyasını deneyin.
dosyadaki;
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\[COLOR="Red"]12.0[/COLOR]\Excel\security]
"VBAWarnings"=[COLOR="RoyalBlue"]dword: 1 [/COLOR]
Kırmızı bölüm 2007 içindir
"14.0" olarak değiştirip kaydederseniz 2010 için kullanabilirsiniz.
"dword: 2" yazarak güvenliği yükseltebilirsiniz.
http://s3.dosya.tc/server6/owqmnt/2007_makro.zip.html

Aşağıdaki kodlada dosyayı kapatırken güvenliği yükseltebilirsiniz.(2007 için)
Kod:
Sub auto_close()
Dim y As Object
Set y = CreateObject("wscript.shell")
y.RegWrite "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Excel\security\VBAWarnings", 2, "REG_DWORD"
End Sub

Sayın PLİNT ilginiz için çok teşekkür ederim, süper bir şey oldu. Hayırlı geceler.

Merhaba sayın ARSLAN7410,
Aynı sebeple bende uzun zamandır böyle bir kod arıyordum. .vbs uzantılı dosyaya ben de ulaştım ancak uygulayamadım ne yazıkki. Sayın PLİNT'in güvenlik seviyesini düşürmek için önerdiği kodları çalışmanıza nasıl uyguladınız, anlatabilir misiniz? Veya kodların uygulandığı boş bir excel dosyası yükleyebilir misiniz?
İyi çalışmalar dilerim.

Hayırlı geceler acolkesen1.

Ekte gönderdiğim klasör içerisindeki reg dosyası olan 2007 makro isimli dosyayı çift tıklayarak çalıştırdığında makro otomatik olarak en alt seviyeye düşüyor. Diğer excel sayfasında bulunan kodda makro güvenliğini eski seviyeye geri getiriyor. Şimdilik buna gerek yok. Önemli olan otomatik olarak seviyeyi düşürmekti.

Reg dosyası olan 2007 makro yazılı dosyayı sağ klik düzenle ile açınca içerisindeki kod bölümündeki ....\12.0\.... kısmı 12.0 veya 14.0 veya 15.0 şeklinde değiştirebilirsiniz, 12.0 ofis 2007'yi, 14.0 ofis 2010'u, 15.0 ofis 2013'ü temsil ediyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba ASLAN7410,
Göstermiş olduğunuz ilgi ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Esen kalın..

Geri