• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro da Bul ve değiştir hatası

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - İngilizce
Merhaba öncelikle foruma yeni kaydoldum.Konu yanlış yere açılmışsa özür dilerim.Benim amacım her harfe farklı bir harf tanımlayıp excele geçirilen her metni bu şekilde düzenlemesi.Ama sorun şu ki örnek vermek gerekirse "a" harfi "C"ye, "b" harfi "c"ye,"c" harfi "z"ye değiştiriliyor.Ama kaydettiğim makro da en son hangisi gelmişse onu kaydediyor.İlk önce bulunan hücreyi general tipinde değiştirilenide text tipinde seçtim olmadı.Bir türlü ayarlayamadım. :redface:
Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Merhabalar, foruma hoş geldiniz.

b harfi c 'ye
c harfi z 'ye değiştiriliyorsa,
b = z olur.

Önce c'yi z harfine,
sonra b harfini c 'ye mi değiştirmek gerek ?

Doğru olan hangisidir ?

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim.Yukarıda bahsettiğim gibi büyük küçük harf duyarlılığı var.
a= büyük c
b= küçük c
c= küçük c

Düzenleme:Özür dilerim yukarıda bahsetmeyi unutmuşum :)

Son düzenleme:
Gerçekten çok teşekkür ederim.Hemen inceleyeceğim.Bu kadar hızlı cevap alacağımı beklemiyordum.Tekrar teşekkürler

Linkteki dosyayı inceleyiniz.

Link : http://dosya.web.tr/Ob8AVK

İyi günler sizleri tekrar sorunum hakkında üzülerek rahatsız edeceğim.Attığınız linkteki dosya benim işimi tam çözemedi.En başta kaydettiğim makroyla aynı hataya ulaştı.
Hata şu:
a=C
b=c
c=z
z=T diye özdeşliklerim var.Aslında olaya matematiksel bakınca b=T olması doğru ama ben her harfin sadece 1 kere değişmesini istiyorum.Yukarıdaki parametreler ne ise harfler böyle kalmalı.Kendimi açıklayabildiğimi umuyorum ama eğer anlaşılmayan nokta varsa açıklayabilirim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Her harfin 1 kere değişmesi derken ?

Sanırım örnek dosyanızı eklemeniz en uygunu olacaktır. O dosya üzerinden ne istediğinizi anlatırsanız, daha net ve tek seferde cevap aramış oluruz.

Lütfen oluşturacağınız örnek dosyada, olmasını istediğiniz şekle dair birkaç örnek veriniz. Böylece konuyu daha net anlayabiliriz.

Sanırım ben tam anlatamadım. Siz kelime bazlı değişimler mi yapmak istiyorsunuz ?
Yani aynı kelime içinde 2 tane aynı harften varsa 1 tanesi mi değişecek gibi ?

Yine de, önceki kodu aşağıdaki ile değiştirerek bir deneyeniz.

Kod:
Sub Makro1()
    Columns("A:A").Select
    For a = [D1048576].End(xlUp).Row To 2 Step -1
    Selection.Replace What:=Cells(a, 4), Replacement:=Cells(a, 5), LookAt:=xlPart, _
        SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=True, SearchFormat:=False, _
        ReplaceFormat:=False
    Next a
    [A1].Select
    MsgBox "İşlem Tamam"
End Sub

Hayır sadece kelime bazlı.Uzun bir cümlem var anlamı benim için önemli değil.oradaki bütün a ların c c lerin ise g olmasını istiyorum ama en başta çevirdiğim a dan dönüşen c lerin değil sadece metnin orjinalindekilerini değiştirmek istiyorum.
örnek:
acaba
cgcbc gibi hemen verdiğiniz kodu deniyorum.Teşekkürler yardımınlarınız için.

Gerçekten teşekkür ederim kod tam anlamıyla işe yarıyor.Elleriniz dert görmesin.Allah razı olsun.İyi geceler.

Son düzenleme:
Geri