Makro calistirma

Excel Vers. ve Dili
Excel 203-2007 almanca
selam arkadaslar benim bir ödevim var bu ödev Conway in hayat oyunu

oyun söyle excelde 50x50 boyutunda bir hayat oyunu hazirlamak oyunu hazirladim. bu oyunun calismasi icin iki tane buton eklememiz gerekiyor oyunu calistir ve durdur diye ama calisma dügmesini aktivlestiremiyorum makroda bir sorun cikiyor, ben makro ve visual basic kullanmasini cok iyi bilmiyorum yapilan baska bir ödev üzerinde bakarak ona benzetmeye calistim ama dügmeleri aktivlestiremiyorum rica etsem anlayan biri varsa bu konuda bana yardimci olabilirmi, hazirlladigim dosyayi yolluyorum yardimlariniz icin simdiden tesekkür ediyorum
saygilarimla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Düzenlemeye çalıştım ama neyin ne olduğunu bilmediğim için tam olmadı. Oyunun amacı nedir, ne yapmak isteniyor bunları da yazarsan belki daha iyi çözümler çıkar. Dosyanın içine açıklama yazdım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 203-2007 almanca
simdi oyunun kurali su excelde olusturulan tabelada 0 (ölü) 1(yasayan) kisiyi simgeliyor. herbir karenin (karenin) toplam 8 komsusu var .(kutucuklar)
ilk generasyondaki ekranda gördügün ilk durum rast gele yerlestirmis oldugum 0 ve 1 ler (ilk görünen karecikte)
ilk generasyondan sonra gelen generasyonlar icin ise bazi sartlar var
kural geregi sadece komsularinin sayisi 3 olunca yeni dogum gerceklesiyor,
komsu sayisi 2den kücük olunca yasayan kisi ölüyor ve 3 ten büyük oluncada ölüyor,
ve bu böylece generasyon bitene kadar oyun devam ediyor. oyunun amaci yasayanlari sana iki ayri bununla ilgili hazirlanmis ödev yolluyayim sende biraz incelersen benden daha iyi anlayacagin kesin :)
visual basic ile yapmamiz gereken sey ise bu olusturdugumuz oyunu bütün herkes ölene kadar gerceklestirmek yani kactane generasyon sonucunda tamamen ölü olarak sonuclandirabiliriz,

yani derste cok bisey anlatmadan bizden böyle bir program hazirlamamizi istiyor, dersi takip ettim ama cok bisey anlamadim, cünkü exceli yeni ögrenirken bu konyu sadece 10 dakika anlatti, ama ben pek bisey yakaliyamadim malesef.
diger arkadaslarin cözdügü sekli yolluyorum belki ordan bakip benimkiyle baglantili biseyler kurabilirsin,
ödevi yarin teslim etmemiz gerekiyor malesef cok vaktimde yok
yardimlarin icin simdiden tesekkür ediyorum cok makbule gecti
tesekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme: