• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro Çalıştırdığımda pivot alanını otomatik ayarlasın

Bakigemlik

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

ek dosyada bir makro kaydettim,makroyu her çalıştırdığımda rapor üzerinden bazı düzenlemeler yapıp daha sonra sayfa 4 ve sayfa 5 de pivot oluşturuyor,

fakat her çalıştırma sonrası sayfa 7 sayfa 8 gibi sayfalar oluşturuyor,

Bunların oluşmaması için ne yapabilirz,

Birde pivot oluşturduğumuzda sayfa 1 de ne kadar satır varsa o kadar satırı dikkate almasını istiyorum yani 5000 satırda veri varsa pivotu 500 satır için 50000 satır varsa 50000 satırdaki veriler için oluştursun, ben bu kısımda bir yanlış yaptım bunu nasıl düzeltiriz,

dosya boyutu aştığından içinde veri olmadan yüklemek zorunda kaldım

desteğiniz için şimdiden tşkler,

Ekli dosyalar

Size tavsiyem, her defasında pivot table oluşturmayınız; yeni veri girdiğinizde tablonuzu güncelleyiniz.

Size tavsiyem, her defasında pivot table oluşturmayınız; yeni veri girdiğinizde tablonuzu güncelleyiniz.

ama verilerim her zaman değişiyor ben excel makro yazmasını bilmediğimden kayt yöntemi ile oluşturdum makromu,eğer daha işlevli bir yöntemi varsa desteğinizi rica ederim

Merhaba,

Sürekli genişleyen tablolarınız için dinamik alan uygulamasını kullanabilirsiniz. Böylece sadece oluşturduğunuz özet tabloyu yenilemeniz yeterli olacaktır.

Dinamik alanı aşağıdaki linkten faydalanarak yapabilirsiniz.

Dinamik Alan

Merhaba,

Sürekli genişleyen tablolarınız için dinamik alan uygulamasını kullanabilirsiniz. Böylece sadece oluşturduğunuz özet tabloyu yenilemeniz yeterli olacaktır.

Dinamik alanı aşağıdaki linkten faydalanarak yapabilirsiniz.

Dinamik Alan

Hocam ilginiz için tşkler ama ben birz excelde zayıfım bu alanı nasıl makroya ya da dosaya ekleyeceğim :(

Dosyanızda hiç veri yok. Bu sebeple uygulama yapamadım. Dosyanızın içinde bir miktar veri bırakıp foruma eklerseniz yardımcı olabilirim.

Ayrıca tablonun makro ile olması şart mı?

Dinamik alan oluşturduktan sonra özet tabloyu elle bir kez oluşturmanız yeterli olacaktır. Alana veri ekledikten sonra özet tablo üzerinde sağ tıklayıp YENİLE demeniz tablonuzu güncelleyecektir.

Dosyanızda hiç veri yok. Bu sebeple uygulama yapamadım. Dosyanızın içinde bir miktar veri bırakıp foruma eklerseniz yardımcı olabilirim.

Ayrıca tablonun makro ile olması şart mı?

Dinamik alan oluşturduktan sonra özet tabloyu elle bir kez oluşturmanız yeterli olacaktır. Alana veri ekledikten sonra özet tablo üzerinde sağ tıklayıp YENİLE demeniz tablonuzu güncelleyecektir.

tekrar merhaba Korhan Bey,

dosya boyutu veri eklediğimde 700 KB olduğu için ekleyemiyorum,

makro olmak zorunda çünkü veriyi başka sistemden alıp buraya kopyalıyorum ve makro ile gereksiz alanları sildiriyor ve düzenlemeler yaptırıyorum

Ekli dosyalar

Geri