• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro buton sorunu

musa yüksel

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
arkadaşlar yeni konu açıyorum kusura bakmayın ama acil biraz.

benim bilgisayarımda çalışan makro ve butonlar daha önce çalışmasına rağmen şuan abimin bilgisayarında çalışmıyor.

bunun nedeni ne olabilir bildiğim bütün ayarlara baktım.

ekleme : 1 hafta öncesine kadar çalışan makrolar artık çalışmıyor. butonlar aktif değil , tıklama yapmaya izin vermiyor.

Son düzenleme:
Microsoft update bilgisayarınızda açık mı? Geçen gün aynı sorunu ofiste yaşadık bir güncelleme ofiste makroyu deaktif ediyor. Buton eklemeye çalıştığınızda "nesne eklenemiyor" gibi bir hata alıyorsanız o ms ofis güncellemesini kaldırmanız gerekiyor manuel olarak. Fakat güncelleme pakedinin kodu neydi hatırlamıyorum.

Microsoft update bilgisayarınızda açık mı? Geçen gün aynı sorunu ofiste yaşadık bir güncelleme ofiste makroyu deaktif ediyor. Buton eklemeye çalıştığınızda "nesne eklenemiyor" gibi bir hata alıyorsanız o ms ofis güncellemesini kaldırmanız gerekiyor manuel olarak. Fakat güncelleme pakedinin kodu neydi hatırlamıyorum.

aynı sorun bende de var. paket in numarasını bulabilirseniz çok yardımcı olursunuz. teşekkürler şimdiden

İki farklı çözüm var. Sayın Necdet Yeşertener'in paylaştığı çözüm:

Merhaba tekrar,

Çözümü tesadüfen internette dolaşırken buldum. Fakat adresi almayı unuttum.

C:\Kullanıcılar\kullanıcıadı\AppData\Local\Temp\Excel8.0

dizinindeki MSForms.exd dosyasını silmek gerekiyor.

Bu dosya exceli açınca tekrar oluşturuluyor. Sorun hem win7 hem win8 işletim sisteminde çözülmüş oldu.

Sayın Tevfik 65'in paylaştığı çözüm:
http://www.excelvba.net/viewtopic.ph...151288#p151288

sitesindeki çözümü uygulayınca sorun düzeldi. Sanıyorum dün yüklenen bir güncelleştirme nedeniyle bu hata oluşuyor.

Office 2007 için KB2596927
Office 2010 için KB2553154
Office 2013 için KB2878316 (kesin değil)

Güncellemelerini kaldırınca sorun çözülüyor.

11-12 aralık 2014 tarihli güncellemeler yapıyor... bu güncellemeleri kaldırınca benim dosyalar çalışdı ...

Office 2007 için KB2596927 BUNU KALDIRIN YETERLİ OLUYOR

office 2007 de herşeyi denedim olmadı 2010 yükledim halen aynı sorun devam ediyor. başka bir yol var mı bilen var mı

office 2007 de herşeyi denedim olmadı 2010 yükledim halen aynı sorun devam ediyor. başka bir yol var mı bilen var mı

kardeş Office 2007 için KB2596927 BUNU KALDIRIN YETERLİ OLUYOR

denetim masasından ekle kaldırdan güncelleştirmelerden dene ordan "KB2596927" yi bul ve kaldır de yeterli

bence düzeltince en güzeli otomatik güncelleştirmeleri durdurmak çünkü kendisi tekrar yüklüyor.

MSForms.exd dosyasını sildim düzeldi.

Geri