• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mak. ve Min. değerleri bulma

öncelikle merhaba ben excelde yeniyim işyerine bir excel çalışma sayfası hazırlamak istiyorum kısaca açıklamaya çalışayım işyerinde günlük her saat başı değerler alınmaktadır gün sonunda bu değerlerin maksimum değeri ve saati (değerlerde eşitlik var ise ilk alınan maksimum değer ve saati) minimum değeri ve saati (değerlerde eşitlik var ise ilk alınan minimum değer ve saati) istenmektedir yardımcı olabilirseniz sevinirim
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

yardımınız için teşekkür ederim içerisinde daha değişiklik yapacağım takıldığım yerde tekrar yardımınıza başvurabilirim

bu dosyada yapamadığım bir sorunum daha var gün sonunda alınan değerlerin maksimum ve minimumunu sayenizde ayarlayabildim fakat bu değerler değişkenlik gösterebiliyor yani bu değerler gün içinde eksi değer ve + değer olarak değişebiliyor örnek olarak -10 -12 -2 0 12 13 gibi bana bu değerlerin maksimum olarak + yöndeki en yüksek değeri minimum olarak + yöndeki en düşük değeri değerlerde eşitik olması durumunda ilk alınan en değer olması lazım yardımınız için teşekkür ederim

bu formulu kullanin

=MIN(IF(B7:B30>0,B7:B30))
yazdiktan sonra Ctrl+Shift+Enter ile tamamlayin
yani:
{=MIN(IF(B7:B30>0,B7:B30))}

Ctrl+Shift+Enter ile tammalayin.

=IF(COUNTIF(E7:E30,">0")=0,MIN(E7:E30),MIN(IF(E7:E30>0,E7:E30)))

formulü girerken hata veriyor rica etsem tekrar gözden geçirebilirmisiniz yada excel çalışma sayfasında yaparsanız memnun olurum

foruma tekrar girmeyi deneyin 380 kv tm için formlar var

Geri