• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mail gönderme hk

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Merhaba,

Forumda aradım ama maalesef bulamadım, mail atma konuları var ama bir şablon şeklinde atma göremedim yardım ederseniz sevinirim,

Amacım ise texbox1, texbox2, texbox3 deki bilgileri Outlook da konu bölümüne belli bir şablonla ekleyip, belli bir gruba mail atmasını istiyorum

Şablon şu şekilde olucak :
Konu Bölümünde
SATIŞ; texbox1 numaralı texbox2 özellikli bilgisayar texbox3 adına satılmıştır
şeklinde boş bir mail

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Referanslardan Microsoft Outlook XX.X Object Library referansını işaretlemeyi unutmayın.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Set OutApp = New Outlook.Application
    a = TextBox1.Text
    b = TextBox2.Text
    c = TextBox3.Text
    Set NewMail = CreateItem(olMailItem)
    With NewMail
    .To = "aaa@aaa.com"
    .Subject = "Satış " & a & " numaralı " & b & " özellikli bilgisayar " & c & " adına satılmıştır."
    .Body = "Sayın Yetkili Bu mail ekte görmüş olduğunuz mail bilgi için gönderilmiştir."
'    .Attachments.Add "C:\deneme.txt"
    .display ' send
    End With
    Set NewMail = Nothing
    Set OutApp = Nothing

End Sub

kod için teşekkürler istediğim gibi çalışıyor, yalnız Outlook da bilgiler dolduruluyor ama otomatik mail göndermiyor gönderde kalıyor onu nasıl ayarlayabiliriz. Gönderip userform da kalsın. birde dosya eklemeye gerek yok

.display yerine .send komutunu kullanın.

hamit bey teşekkürler, Texboxlar boş ise hata msj verip yollamamasını nasıl sağlarım acaba ?

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    If Trim(TextBox1) = Empty Then MsgBox "Lütfen ilgili alanı doldurun": Exit Sub
    If Trim(TextBox2) = Empty Then MsgBox "Lütfen ilgili alanı doldurun": Exit Sub
    If Trim(TextBox3) = Empty Then MsgBox "Lütfen ilgili alanı doldurun": Exit Sub
End Sub

Mail göndermeyi başardım teşekkürler
Peki Textbox da Boş yazıyorsa (yazıyla Boş ) hata mesajı vermesini nasıl sağlarım ??

Teşekkürler

Aşağıdaki sorguyu deneyin.

Kod:
If TextBox1 = "Boş" Then MsgBox "Lütfen ilgili alanı doldurun": Exit Sub

teşekkürler. Sayenizde bu da oldu,

Sıradaki sıkıntılarda görüşmek dileğiyle :D

Geri