• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mahalle İsimlerini Buldurma

Excel Vers. ve Dili
2007
Selamün Aleyküm .

Arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum . Elimde mahallelerini bilmediğim bir sürü sokak cadde ismi var .

Diğer taraftada ilçedeki tüm mahalle ve sokak adlarının olduğu bir liste .

Ben bu sokak ve cadde isimlerinin başına Mahallelerini yazdırmak istiyorum . Böyle bir şey mümkünmü .

Mesela ;
Kasım Sokak no 1 diye bir adres var elimde

Ve
Abdurrahmangazi Mah
a sokak
b sokak
c sokak
d sokak
e sokak
kasım sokak diye liste var

Kasım sokak gidip mahallelerdeki sokak ve cadde isimlerini tarasa ve başına hangi mahallenin altındaki listedeyse o mahallenin ismi yazılsa

Abdurrahman gazi mahallesi kasım sokak no 1 olsa

Cevap verecek bir kimse yok mudur sorumuza arkadaşlar . Cidden çok işime yarayacak . Yoksa 3-4 gün uğraşmam, sokakların hangi mahalleye ait olduğunu tek tek bulmam gerekecek .

Cevap verecek bir kimse yok mudur sorumuza arkadaşlar . Cidden çok işime yarayacak . Yoksa 3-4 gün uğraşmam, sokakların hangi mahalleye ait olduğunu tek tek bulmam gerekecek .

Merhaba,

Örnek bir dosya eklemenizi öneririm, veriler hangi sayfa, hangi sütun ve hücrede gibi bilinmeyenler var,

Sonuçların test edilebilmesi için örnek dosya gerekli,

Bu durumda yardımcı olacak arkadaşlar çıkabilir,

Teşekkür ederim.

Ekteki excell dosyasında sağ tarafta sarı işaretli tarafta mahalleleri belli olmayan yaklaşık 5 bin kadar adres var .

diğer tarafta da ilçeye bağlı mahalleler ve o mahallelerin komple sokak ve cadde isimleri var .

istediğim sağ taraftaki sokak isimlerinin başına hangi mahalleye ait iseler o mahallenin adını yazdırabilmek .

( Not : Sokak isimlerini sallama yazdım )

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bir cevap verecek kimse yok mudur bana . Sorum açık değilse lütfen onu da belirtin . Tekrar daha ayrıntılı yazayım .

Sallama isimlerle oluşturduğunuzu söylediğiniz dosyada aynı sokak isminden her mahallede var gözüküyor.
Örnek: g sokak her mahallede var.
Sarı işaretli sokak isimlerinin bulunduğu alanda ise biden fazla g sokak adresi var.

Hangi koşul ve mantıkla, örnek "g sokak " hangi mahalleye ait olacak?

Verdiğiniz örnek dosyaya göre bir çözüm üretilebilmesi mümkün gözükmüyor.

Gerçek bilgileri dosyanıza eklerseniz belki daha doğru bir cevap bulabilirsiniz.

İşte o yüzden özellikle sallama diye not düştüm . Sağ tarafta ve sol taraftaki sokak isimlerinin tamamı sallama .Bu yüzden her sokakta g sokak e sokak a sokak var .

Gerçek sokak adlarını önemli olmasa gerek çok fazla . sağ tarafta olan sokak isimleri sol taraftaki listede varmı yokmu onu kontrol etsin .Varsa hangi mahalle altındaysa o mahallenin ismini sokağın başına yazsın . istediğim bu .

Geri