• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mağazaları bayilere göre ayırma

mzsakall

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
merhaba

ekli excel de bulunan sheetslerde ki mağazalar bana karışık olarak gelmektedir ve bu mağazaları dağıtan bayiler sheetlerde bulunanlardır ben bir butona bastıgımda bana kobak kobak çanakkale ve vidin mağazalarını ayrı ayrı altta veya başka sayflara ayırmasını istiyorum bunuda mağaza koduna göre yapmasını istiyorum. yardımcı olur musunuz

Son düzenleme:
sayın turist sırala sayfasına mağazalardan gelen siparişleri yapıştırdıktan sonra sırala tuşuna bastığımızda benim yapıştırdığım liste üzerinde bayilere ayırmasını istemekteyim yardımcı olur musunuz

sayın turist yada şu şekilde yapalım mağaza kodunu yazdığımızda sırala dediğimde hangi bayiye ait olduğunu yanına yazsın

bim bayi ayırma

sayın turisst

ekte bulunduğu gibi mağazalardan siparişler tarafıma karışık gelmektedir.ben sırala tuşuna bastığımda bana karışık gelen siparişlerde ki mağaza kodlarına göre hangi bayiye ait olduğunu yanına yazmasını istiyorum ki manual tek tek hangi bayiye ait olduğunu tespit etmek durumunda kalmayayım

Son düzenleme:
Lütfen yardımcı olur musunuz çok önemli

Yardımcı olacak 1 kişi yok mu arkadaşlar

Buyurun.:cool:
Kod:
Sub bayi59()
Dim sh As Worksheet, k As Range, i As Long, sonsat As Long
Sheets("SIRALAMA").Select
Range("I2:I" & Rows.Count).ClearContents
sonsat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For i = 2 To sonsat
    For Each sh In Worksheets
        If sh.Name <> "SIRALAMA" Then
            Set k = sh.Range("B:B").Find(Cells(i, "A").Value, , xlValues, xlWhole)
            If Not k Is Nothing Then
                Cells(i, "I").Value = sh.Name
                Exit For
            End If
            Set k = Nothing
        End If
    Next
Next
MsgBox "İşlem tamam"
End Sub

Geri