Makrolar konusunda çok yeniyim, pek bişey bilmiyorum araştırarak öğrenmeye çalışıyorum ama neyi bile araştırdığımı bilmediğim bişeyi bulması zor oluyor 
aşşağıdaki gibi bir makrom var elimde
-bu şekilde başlayan
Dim firma
aa = [b2].End(2).Row
If aa = "" Then
Exit Sub
End If
For h = 2 To aa
firma = Range("b" & h)
.
.
.
.
Next h
Application.ScreenUpdating = True
Tarih = Now + TimeValue("00:0:08")
Application.OnTime Tarih, "gonder"
End Sub
bu şekilde son bulan.Bu makro her 8 saniyede bir çalışıyor ve işlevi satırda bulunan bilgileri mail atmak. ama her başladığında baştan alıyor ve hep aynı satır için çalışıyor
yapmak istediğim bu makro ilk çalıştığında 1. satır için işlem yapsın
sonra 2-3-4-5-6.....100 de son bulsun.her maili 8 saniyelik aralıklarla göndersin ve macro ilk 100 maili gönderdikten sonra gönderdiği mail satırlarını silsin. tekrar çalıştırıldığında ikinci 100 mail için aynı işlemi yapsın istiyorum
bunu nasıl yapabilirim. isteyen olursa örnek dosyayıda ekleyebilirim makronun tamamınıda ekleyebilirim..
aşşağıdaki gibi bir makrom var elimde
-bu şekilde başlayan
Dim firma
aa = [b2].End(2).Row
If aa = "" Then
Exit Sub
End If
For h = 2 To aa
firma = Range("b" & h)
.
.
.
.
Next h
Application.ScreenUpdating = True
Tarih = Now + TimeValue("00:0:08")
Application.OnTime Tarih, "gonder"
End Sub
bu şekilde son bulan.Bu makro her 8 saniyede bir çalışıyor ve işlevi satırda bulunan bilgileri mail atmak. ama her başladığında baştan alıyor ve hep aynı satır için çalışıyor
yapmak istediğim bu makro ilk çalıştığında 1. satır için işlem yapsın
sonra 2-3-4-5-6.....100 de son bulsun.her maili 8 saniyelik aralıklarla göndersin ve macro ilk 100 maili gönderdikten sonra gönderdiği mail satırlarını silsin. tekrar çalıştırıldığında ikinci 100 mail için aynı işlemi yapsın istiyorum
bunu nasıl yapabilirim. isteyen olursa örnek dosyayıda ekleyebilirim makronun tamamınıda ekleyebilirim..
Ekli dosyalar
Son düzenleme: