• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Macro yardımıyla Crystal Report 2008 den veri almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan levoni
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 English
Merhabalar,
Bir konu hakkında yapılıp yapılamayacağını öğrenmek istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim
Crystal Report 2008 kullanıyorum.Buradan hergün düzenli şekilde verileri girerek excele raporlar alıyorum.Acaba macro yardımıyla crystal reportdan hızlı şekilde verileri alabilirmiyim.

Teşekkürler

Merhaba iyi akşamlar,
bu konuda herhangibir bilgisi olan var mı acaba
tşk ler

Crystal report' u ne olarak kullanıyorsunuz? Verileri Crystal report un neresine yazıyorsunuz ki oradan excele alabiliyorsunuz?

Sorunuz pek anlaşılmıyor.

Zeki Bey günaydın,
Cevap verip ilgilendiğiniz için çok tşk ederim.
Şöyleki ben Crystal reportu sql den rapor çekmek için kullanıyorum.Buradan istediğim parametrik alanlara göre verileri çekiyorum.
Almak istediğim rapor verilerini kendi içindeki ilgili rapor parametresi alanlarına yazıyorum.

Her halükarda şunu söylemek isterim bu biraz zor bir konu olup sizleri uğraştıracak birşey olduğunu düşünüyorum.Bu nedenle cevap vermesenizde olur.
Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar

Günaydın;

Crystal component leriyle vaktiyle uğraşmıştım. Soruyu zor kılan genelde ifade eksikliği oluyor.

Sorunuzun çözümü için şunlar gerekli:
- Hangi DB? (ms sql server, oracle.. vs)
- Kullandığınız query(select ... from where ... iafadesi)

Zeki Bey,
Cevabınıza geç döndüm kusura bakmayın lütfen.
ms sql server 2008 kullanıyor , hangi query leri kullanıyor maalesef bilemiyorum çünkü ben sadece yapılmış olan raporları kullanıyorum.Teknik detayını bilemiyorum
Bu nedenlede teknik olarak sizin soruları maalsef cevaplayamadım sizede zahmet verip zamanınızı aldım

Çok teşekkürler iyi çalışmalar

Rica ederim, ancak önceki mesajımdaki koşullarda yardımcı olabiliriz.

Geri