• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Macro VBA ara - bul

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dgnhlt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba hocalarım ben aranıza daha yeni katıldım sayılırım. Formu ve bir çok arama yapmama rağmen bir türlü beceremedim yapmak istediğimi yapmak istediğim arama hanesinde verilerin girilip Commandbutona tıkladığında ListBox1 de değerleri buldurmak. Bir kaç deneme yaptım ama beceriksizim sanırım hep hatalarla karşılaştım. Hazır şablonlardan yararlandım ama olmadı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Combobox tan aranacak yeri seçip textbox a veriyi yazarak bul butonunu tıklayın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim şu an iş yerindeyim ilk fırsatta deneyeceğim

Hocam kodların :
Kod:
.List(a, x) = Cells(i, k)

satırında hata veriyor bazen mesela Murat ismi 1 den fazla Murat yazıp arttığımda hata veriyor yardım edebilirmisiniz. Bu konuda da teşekkürler

#2 Nolu mesajdaki dosya düzenlendi.

Çok teşekkürler hocam fakat bu seferde 2. Aratma yapmaya çalıştığımda commandbutton 5_Click listbox daki
Kod:
.Clear
kısmından hata alıyorum ilginiz için yeniden teşekkürler

Bende hata vermiyor. Sizdeki hata veren dosyayı özel veriler varsa silerek yükleyin bakalım. Ekte video ya bakıp görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• dgn.rar
    dgn.rar
    265.1 KB · Görüntüleme: 21
Hocam ben olayı yanlış aksettirdim kusura bakmayın olay aslında tam olarak şöyle listboxta verileri geri yüklemek ve textbox ile combobox ı arama işlemi bittikten sonra temizlemek için commandbutton 6 Click kısmına
Kod:
Textbox7 = ""
Combobox5 = ""
With KAYIT_FORMU.Listbox1
.Columncount = 10
.Columnwidths = "90;100"
If Sheets ("Personel").Renge("D2") = Empty Tren
.Rowsource = "Personel!D2:M" & [Personel!D1048576].End(3).Row
End If
End With

Kodlarını ekledim textbox ve combobox ı temizleyip listbox ın içine verileri aktardıktan sonra aratmaya çalıştığımda alıyorum hatayı

Tamam hocam çözdüm olayı teşekkürler yeniden ilgilendiğiniz için

Geri