• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

macro kullanarak vlookup

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Prof. english
merhabalar,
yapmak istediğim, ekli dosyada da göstediğim gibi;
a2:a12 arasında ürün numaralarım, c2:c24 arasında ise ürün listem bulunmakta.
yapmak istediğim A kolonundaki her satırın, C kolonunda olup olmadığın kontrolü.
bunu yaparken macro kullanmak istiyorum. bir satırdki ürünü bulduğunda alt satırdakini kontrol etsin, ama ürünü bulamazsa hata mesajı vererek ürünün listede olmadığını belirtsin.
yardımınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

merhabalar,
yapmak istediğim, ekli dosyada da göstediğim gibi;
a2:a12 arasında ürün numaralarım, c2:c24 arasında ise ürün listem bulunmakta.
yapmak istediğim A kolonundaki her satırın, C kolonunda olup olmadığın kontrolü.
bunu yaparken macro kullanmak istiyorum. bir satırdki ürünü bulduğunda alt satırdakini kontrol etsin, ama ürünü bulamazsa hata mesajı vererek ürünün listede olmadığını belirtsin.
yardımınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Ekteki kodu denermisiniz.

Olmayanları kırmızı yapar

Kod:
Sub Ara()
For i = 2 To Range("a65536").End(3).Row
Adet = WorksheetFunction.CountIf(Range("C2:C24"), Cells(i, "a"))
If Adet > 0 Then
Else
Cells(i, "A").Interior.Color = vbRed
End If
Next

End Sub

Hüseyin bey desteğiniz için çok teşekkür ederim. iyi günler. iyi çalışmalar.

Merhaba,

Alternatif

Olmayanları B sütununa Yok yazar.

Kod:
Sub AraBul()
    Dim i   As Long, _
        Son As Long, _
        Bul As Range

Son = Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        Set Bul = Range("C2:C" & Son).Find(Cells(i, "A"), LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
        If Bul Is Nothing Then Cells(i, "B") = "Yok"
    Next i
End Sub

Necdet bey yardımınız için çok teşekkür ederim. sizde buna benzer vlookup için bir örnek mevcutmudur?
çok teşekkürler. iyi çalışmalar.

Necdet bey yardımınız için çok teşekkür ederim. sizde buna benzer vlookup için bir örnek mevcutmudur?
çok teşekkürler. iyi çalışmalar.

vlookup ile tam olarak ne yapmak istiyorsunuz .. a sutunda alan verileri c sutundakini karşılaştırsın ve d sutundaki bilgileri yassın gibimi?

Necdet bey yardımlarınız için tekrar çok teşekkür isterim. ekli dosyada yapmak istediğim, Sheet("a")'da E kolonunda başlık satırları hariç("Hiper DG") diğer bilgilerin sheet("link") sayfasındaki c kolonundaki bilgilerin içinde var ise ok, yok ise ekrana mesaj vermesini istiyorum.
bunun haricinde a sayfasından çok olduğunu düşünerek, tüm shetlerdeki giren ürünleri yani bir sheetde, çıkan ürünlerin farklı bir sheete toplanmasını yapmak istiyorum.

saygılarımla,

Ekli dosyalar

Necdet bey yardımlarınız için tekrar çok teşekkür isterim. ekli dosyada yapmak istediğim, Sheet("a")'da E kolonunda başlık satırları hariç("Hiper DG") diğer bilgilerin sheet("link") sayfasındaki c kolonundaki bilgilerin içinde var ise ok, yok ise ekrana mesaj vermesini istiyorum.
bunun haricinde a sayfasından çok olduğunu düşünerek, tüm shetlerdeki giren ürünleri yani bir sheetde, çıkan ürünlerin farklı bir sheete toplanmasını yapmak istiyorum.

saygılarımla,

Soruyu Necdet Beye Sormussunuz ama ben olmayanları gosteren formulu vereyim.

Kod:
Sub Macro1()
Set s1 = Sheets("link")
Set s2 = Sheets("A")
s2.Select
s2.Cells(1, "Q").Value = ""
For i = 2 To s2.Range("E65536").End(3).Row
If s2.Cells(i, "E").Value = "" And s2.Cells(i, "E").Value = "Hiper DG" Then
Else
varmı = WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("C9:C38"), s2.Cells(i, "E").Value)
If varmı > 0 Then
s2.Cells(1, "Q").Value = s2.Cells(1, "Q").Value & "-" & s2.Cells(i, "E").Value
End If
End If
Next
MsgBox s2.Cells(1, "Q").Value & " Kodlar Bulunamadı"
End Sub

hüseyin bey yardımınız için çok teşekkür ederim.

"vlookup" olayını sitede araştırmama rağmen kendi yapmak istediğim işe uyarlayamadım. Örnekteki dosyamda, A sütununa yazdığım ismin harflarini tek tek C sütununda bularak, ilgili satırın D sütununa X işareti koymasını istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
"vlookup" olayını sitede araştırmama rağmen kendi yapmak istediğim işe uyarlayamadım. Örnekteki dosyamda, A sütununa yazdığım ismin harflarini tek tek C sütununda bularak, ilgili satırın D sütununa X işareti koymasını istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Merhaba,

"A sütununa yazdığım ismin harflerini" dediğinize göre (Yani ALİ sözcüğünün harfleri olan "A", "L" ve "İ" harflerini arar) aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Dim i   As Long
    Dim j   As Long
    Dim k   As Integer
    Dim c   As Range

j = Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row

Application.ScreenUpdating = False

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        For k = 1 To Len(Trim(Cells(i, "A")))
            Set c = Range("C1:C" & j).Find(Mid(Cells(i, "A"), k, 1), LookIn:=xlValues)
            If Not c Is Nothing Then Cells(c.Row, "D") = "X"
        Next k
    Next i

Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "İşlem Tamamlanmıştır...."

End Sub

Geri