• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Macro ile toplam alma problemi hakkında.

Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba arkadaşlar;
Acemi olduğum makrolar konusunda bilgilerinize ihtiyacım var.
Ben bir buton ile klavyeden girilen satır ve sütun rakamlarına göre bir bir tablo oluşturup seçtiğim hücrelerede istediğim bilgileri combobox şeklinde tanımlattıktan sonra oluşan bu tablonun toplam kısımlarına ilgili sütunların toplamını almak istiyorum.
Kod yazmayı bilmediğimden şimdiye kadar olanları macro kaydet ile bulup sonrada koplaya yapıştır ile benim istediğim sırada yazarak oluşturabildim ve bu toplam alma kısmında tıkandım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar;
Şöyle sorıyım o zaman derdimi. Makro ile, seçtiğim bir hücreye inputbox ile girdiğim değer kadar eklenen satır aralığının toplamını nasıl yazarım.

Normal macro işlemi "=sum(R[-4]C;R[-1]C)" olarak toplamı aldırıyor.
Burada R[-4]C sabit olup ";"'den sonrası değişken olduğu için istediğim bu aranın toplamını nasıl yazabilirim. CELLS () ile denedim yapamadım.
Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar;
Şöyle sorıyım o zaman derdimi. Makro ile, seçtiğim bir hücreye inputbox ile girdiğim değer kadar eklenen satır aralığının toplamını nasıl yazarım.

Normal macro işlemi "=sum(R[-4]C;R[-1]C)" olarak toplamı aldırıyor.
Burada R[-4]C sabit olup ";"'den sonrası değişken olduğu için istediğim bu aranın toplamını nasıl yazabilirim. CELLS () ile denedim yapamadım.
Teşekkürler.
aktif hücrenin bulunduğu satırı toplamakmı istiyorsunuz?
Birde input box demişsiniz.Konu karışık.:cool:

Sayın Evren;
Birinci mesajımdaki ekli dosyada bulunan satır ve sütün ekle butonuna tıkladığım zaman inputbox ile yazdığım sayılar kadar satır ve sütun ekledikten sonra "F4" hücresinden , mavi renkli Toplam hücresinin karşısına (Bu hücre inputbox ile eklediğim satır sayısına göre değişiyor) olan aralığın toplamını yazdırımak istiyorum. Acemiliğimden ötürü basit olan konuyu karışık anlatmış yada anlatamamış olabilirim. Kusura bakmayın. Teşekkürler.

Merhaba sayın Evren;
Konu hakkında bilgileriniz rica ederim.

Birde hücrelerin "R[-4]C;R[-1]C" formatında gösterimi nasıl okunur.Burdan hangi hücrenin anlatılmak istendiğini nasıl anlıyoruz.
Teşekkürler.

A5:e5 aralığı'ındaki toplamı almak için , için :cool:

Kod:
msgbox worksheetfunction.sum(range("A5:E5"))

Merhaba sayın Evren;
Benim örneğimde toplamını almak istediği alanda F sütunu üzerinde F4 sabit diğer hücre adı değişken. Yani eğer "f4"'ten itibaren 5 satır eklemek istiyorsam

="sum("f4:f8")" olmalı.

İşte burdaki "f8"'i nasıl yazabilirim. Cells ile olabilir mi?
Teşekkürler.

Merhaba sayın Evren;
Benim örneğimde toplamını almak istediği alanda F sütunu üzerinde F4 sabit diğer hücre adı değişken. Yani eğer "f4"'ten itibaren 5 satır eklemek istiyorsam

="sum("f4:f8")" olmalı.

İşte burdaki "f8"'i nasıl yazabilirim. Cells ile olabilir mi?
Teşekkürler.
:cool:
yaklaşmışsınız ,şöyle ="sum(f4:f8)" olmalı.
Sizin yukarıda yazdığınız hücreye formül olarak yazdırmak için olur.
Aşağdaki benim yazdığım ise direk fonksiyon kullanarak o aralıktan toplam değeri alıyor.:cool:
Kod:
msgbox worksheetfunction.sum(range("F4:F8"))

Sayın Evren; yardımlarınız için teşekkürler.

Bir konuda daha danışmak istedim.
Macro ile F4'ten itibaren y sayısı kadar satır ekledim diyelim.
Sonra eklenen y sayısı kadar satırın bir altındaki seçilen aktif hücreye aşağıdaki toplamı almasını istedim. Acaba bu kod yazımı doğru bir yöntem mi?

Range("F" & y + 4).Select (eklenen y sayısı kadar satırdan sonra toplam işleminin gösterileceği hücreyi seçiyorum)

worksheetfunction.sum(range("F4:Cells(y + 4, 6")) (burdada toplamını almasını istediğim aralığı yazıp toplatmak istiyorum).

Teşekkürler.

Sayın Evren; yardımlarınız için teşekkürler.

Bir konuda daha danışmak istedim.
Macro ile F4'ten itibaren y sayısı kadar satır ekledim diyelim.
Sonra eklenen y sayısı kadar satırın bir altındaki seçilen aktif hücreye aşağıdaki toplamı almasını istedim. Acaba bu kod yazımı doğru bir yöntem mi?

Range("F" & y + 4).Select (eklenen y sayısı kadar satırdan sonra toplam işleminin gösterileceği hücreyi seçiyorum)

worksheetfunction.sum(range("F4:Cells(y + 4, 6")) (burdada toplamını almasını istediğim aralığı yazıp toplatmak istiyorum).

Teşekkürler.
Yaav abicim bırakın şu satır ekleme cırt,pırt işleri.Bu kadar kod yazdım.Hayatta katiyen satır ekleme olayına girmedim.
İşlemlerinizi satır eklemeden yapın.
Tam olarak önceki kodları bilemediğimden doğru cevap olmayabilir.
Anladığım kadarı ile aşağıdaki kodu yazdım.:cool:
Kod:
ActiveCell.Value = WorksheetFunction.Sum(Range("F4:F" & y + 3))

Merhaba Sayın Evren;
Önceki kodlar forum kuralları dahilinde birinci mesajımdai örnek ekte mevcut idi.
Bende şu ana kadar bu forumdaki diğer soru soran kişilerin yaptığı yada yapmak istediği işlemleri katiyen yapmadım. Tabi bu bundan sonra yapmayacağım anlamına gelmez. Şuan ki işlemimde de satır eklemek zorundayım.

Bilgilerinizi ve zamanınızı paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.

Merhaba Sayın Evren;
Önceki kodlar forum kuralları dahilinde birinci mesajımdai örnek ekte mevcut idi.
Bende şu ana kadar bu forumdaki diğer soru soran kişilerin yaptığı yada yapmak istediği işlemleri katiyen yapmadım. Tabi bu bundan sonra yapmayacağım anlamına gelmez. Şuan ki işlemimde de satır eklemek zorundayım.

Bilgilerinizi ve zamanınızı paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.
Sonuçta ne oldu? Benim son verdiğim kod oldumu?

Merhaba sayın Evren;
İş yoğunluğu nedeni ile uzun zamandır siteye giremedim. Geciken cevab için kusura bakmayın.
Sizin kod maalesef olmadı.

Geri