• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Macro ile sutun gizleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Excel 2007
Arkadaşlar

yaklaşık 200 sutundan oluşan bir excel 2003 dosyam mevcut. Bu dosya bölüm içinde paylaşıma açık. Tüm arkadaşlar veri girişi yapmaktadır. Fakat sutunların fazla olmasından ötürü sürekli sutun gizleyip sutun açmak zorunda kalıyorlar.

Buna çözüm olarak bir macro ile bölüm bölüm sutun gizleme yapabilirmiyim. Bir buton ile bir bölümü gizleyip açabilirmiyim.

şimdiden herkese teşekkürler.

A:J aralığını gizler .Göstermek için true yazan yere false yazın.:cool:
Kod:
Range("A:J").EntireColumn.Hidden = True

Evren bey

teşekkür ederim ilginizden ötürü fakat ben konuyu tam anlatamadım. 200 sutun degişik bölümlerden oluşuyor. Sipariş imalat yükleme ve ödeme gibi. Yükleme ile ugraşırken imaltı veya ödemeyi kapatmak gibi. Bunun için buton veya degişik bir şekilde çözmemiz mümkün mü?? Açma ve gizleme yapabilmeli.

Iyi çalışmalar

EKTE BİR DOSYA MEVCUT BELKİ YARDIMCI OLUR.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Evren bey

teşekkür ederim ilginizden ötürü fakat ben konuyu tam anlatamadım. 200 sutun degişik bölümlerden oluşuyor. Sipariş imalat yükleme ve ödeme gibi. Yükleme ile ugraşırken imaltı veya ödemeyi kapatmak gibi. Bunun için buton veya degişik bir şekilde çözmemiz mümkün mü?? Açma ve gizleme yapabilmeli.

Iyi çalışmalar
Çözelim.Benim verdiğim kodları kendi projenize uyarlayamadınızmı.Ben kendi projenize uyarlarsınız sanmıştım.Yollayın projeyi yapayım.Veya örnek dosyayı.Şimdi yapayım derken afaki birşey yapamam.Yollayın açıklamayı yazın.:cool:

Sizin verdiginiz komut direkt sutunu kapatıyor. Benim istedigim açıp kapatma. Bunda komut içine sürekli girip degiştirme işi zorlaştıracaktır kanısındayım.

Sizin verdiginiz komut direkt sutunu kapatıyor. Benim istedigim açıp kapatma. Bunda komut içine sürekli girip degiştirme işi zorlaştıracaktır kanısındayım.
Orada bağsettim ya.Açamk için true yazan yere false yazarak bir kod oluşturun ve açmak içinde onu kullanın.Siz sütun gizlemek istemiyormuydunuz.Onu istemiştiniz.:cool:

Kodun içine niye giriyorsunzu ki onu anlamadım.Aşağıdaki kodu başka bir makro olarak yazın kullanın.Ddim ya true olan yeri false yapın diye işte kod aşağıda
Kod:
Range("A:J").EntireColumn.Hidden = False

Evren Bey

Örnek dosya 3 satırda mevcuttur.

İyi Çalışmalar.

Evren Bey

Örnek dosya 3 satırda mevcuttur.

İyi Çalışmalar.
Ben bir miktarını yaptım.
Siz userformun initialize kısmından devam edin.
Dosya eketdir.Butona basın ve görüntülenmesini istediiniz alanı comboboxtan seçiniz.:cool:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
Sheets("Sayfa1").Range("C1:CI1").EntireColumn.Hidden = True
Sheets("Sayfa1").Range(ComboBox1.Column(1)).EntireColumn.Hidden = False
End Sub

Private Sub UserForm_Click()

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
With Sheets("Sayfa1")
    ComboBox1.AddItem
        ComboBox1.Column(0, 0) = .Range("C5").Value
        ComboBox1.Column(1, 0) = "C5:F5"
    ComboBox1.AddItem
        ComboBox1.Column(0, 1) = .Range("G5").Value
        ComboBox1.Column(1, 1) = "G5:O5"

ComboBox1.AddItem
        ComboBox1.Column(0, 2) = .Range("P5").Value
        ComboBox1.Column(1, 2) = "P5:X5"
    ComboBox1.AddItem
        ComboBox1.Column(0, 3) = .Range("Y5").Value
        ComboBox1.Column(1, 3) = "Y5:AG5"
    ComboBox1.AddItem
        ComboBox1.Column(0, 4) = .Range("AH5").Value
        ComboBox1.Column(1, 4) = "AH5:AP5"
End With
ComboBox1.ListIndex = 0
End Sub

Ekli dosyalar

Evren Bey

Emeginize ve bilginize saygı duyorum ve çok teşekkür ediyorum.

Evren Bey

Emeginize ve bilginize saygı duyorum ve çok teşekkür ediyorum.
Hatırlatma:
Ben hepsini yapmadım.Siz userfomun initialize olayına benim yazdığım kodların devamını yazmalısınız.:cool:
İyi çalışmalar.:cool:

Sutunda süzme işlemi

Sevgili üstatlar

Sizlerin yardımı ile en çok kullanılan dosyayı daha kullanır hale getirdim. Fakat sizlerden bir ricam daha olacak. A2 hücresine sipariş nosunu girdigimde veya B2 hücresine Stok kodunu girdigimde o sutunlarda süzme işlemi yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya ektedir.

İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

Evren Bey

Sizin emeginizle dosyayı bu hale getirdim lütfen noktayı siz koyun. Dosyayı bozmak istemiyorum. Bilsem sizden yardım istemiyecegim fakat bu konuda bilgim yok denecek kadar az.

Bende bişeler karaladım.

Ayrıce belirtmek isterim değişkenleri gireceğiniz hüçrelerin adreslerini a2 a3 hüçresi olarak adres vereceğinize hüçrelere veya kullanıma göre alana ad vererek kodlarınızı yazın. Sonra kesip başka bir hüçreye taşıdığınızda adıda taşıdığınızdan kullanışlı olur.

Ekli dosyalar

Rafet Bey

Emeginize teşekkür ediyorum.

İyi Bayramlar

Üstatlar yardımlarınızı bekliyorum
Ekteki dosyada F1 ile NF1 hücreleri arasında 2011 yılına ait gün gün tarihler var. Benim sizlerden ricam Bugün() sutünü harici sutunların otomatik olarak gizlenmesi. Ancak kod ile yapılabileceğini düşündüğümden yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

sütun gizleme nasıl yapılır

slm örnek excel çalışma kitabında eğer a5=0 ise bb den bj ye kadar olan sütunları nasıl gizleyebilirim gizleyeceğim bu hücreleri sonra nasıl tekrar açabilirim? tşk...

Şifre Koyma

Merhabalar.Dosyayı inceledim ve çok güzel. bende kenidme uyarlamaya çalışıyorum. "USERFORM AC" butonuna basıldığında şifre sormasını istiyorum. sadece yetkisi olan gizlenmiş hücre açabilsin. Olabilir mi?

benim de şöyle bir isteğim var.. tevkifat tablom var. alt alta sütunlardan E sütununda tutarı "0" olan satırların gizlenmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Geri