• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

macro ile seçilen excel dosyasını macronun bulunduğu kitaptaki bir sayfada açmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Pro TR
macro da yeniyim bir dosya oluşturmaya çalıştım ama bir sorunum var otodemant dosyasındaki dosya seç butonuna basıp açılan seçim ekranından bir dosya seçip açtığında farklı kitapda açılmakta. ben seçilen dosyayı tıkladığımda otodemant dosyasının 1. sayfasına (yapıştır) yapıştırmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

ekdeki ilk dosya ile seçtiğim 2. ekdeki dosya ve benzerlerini seçtiğimde içeriği otodemant dosyamın yapıştır sayfasına yapıştırmak istiyorum özetle ama bir türlü beceremedim yeni olduğum için. çok araştırdım ama yapamadım bir türlü.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub Düğme5_Tıklat()
    Set Kitap = ThisWorkbook

Dosya = Application.GetOpenFilename()

If Dosya <> False Then
        Workbooks.Open Filename:=Dosya
        Cells.Copy Kitap.Sheets("YAPIŞTIR").Range("A1")
        ActiveWorkbook.Close
    End If
End Sub

Merhaba; kod çok güzel çalıştı çok teşekkür ederim fakat bir sorun oluştu dosyada bulunan verilerim normalde açıldığı gibi 13 sütunda açılmıyor 4 sütunda açılıyor rakamsal verilerin yanında diğer verilerde aynı hücrede çıktığı için formüllerim çalışmıyor. yani normalde dosyayı açtığımda 13 sütunda açılıyor macro ile açınca aynı dosya 4 sütunda açılıyor.ekde iki dosya var birisi normalde açılan dosya yani 13 sütunda açılıyor,diğer aynı dosyayı macro ile açtığımdaki hali yani 4 sütunda açılıyor.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki uygulamayı denermisiniz. Dış ver al özelliği kullanılmıştır. Ayrıca nokta-virgül olayından dolayı formüllerinizde biraz değişiklik yaptım. Bilginiz olsun.

Ekli dosyalar

Korhan Bey çok teşekkür ederim ekdeki yapmış olduğunuz macro dosyası tam istediğim gibi çalışıyor.Çok çok teşekkür ederim, vaktinizi ayırdığınız için size çok minnettarım saolun.

Geri