• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Macro ile Macro Çalıştırmak.

Excel Vers. ve Dili
Versiyon :ofis 2007
Dil : TR
Arkadaşlar Aşağıdaki Macro ile verilerimi Büyükten küçüğe doğru Sıralıyorum ,Lakin Her sıralatma için Manuel Macroyu çalıştırmam gerekiyor Aşağıdaki Macroyu Çalıştıracak bir Kod varmıdır.

Yani sizin vereceğiniz Macro aşağıdaki macroyu Her çalıştıracak yada her 3 saniyede
bir çalıştırsın Yeter,

Kod:
Kod:
Sub Commandbutton1_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Range("D8:U65536").Select
Selection.Sort Key1:=Range("D8"), Order1:=xlDescending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Range("D8").Select
Selection.End(xlDown).Select
Selection.Offset(1, 0).Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Macronun Çalıştığı Sayfa İsmi lazım olursa : Kesim
Sutun D8 dir.
şididen Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba,

Makroyu çalıştırmanın bir çok yolu vardır.

Manuel, buton ile, hücre tetiklemesi ile, sayfa aktif olduğunda, zaman ayarlı, vs....

Size uygun olanı hangisidir.

Not : Zaman ayarlıyı tavsiye etmem.

.

Hocam Ben dosyayı Ekleyim siz En Auto hangisi ise o şekil yaparsanız sevinirim.

Kusra kalmayın Cuma okunmak üzere onun için fazla yazamayacağım.
Şimdiden Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyadaki çalışama mantığını en iyi bilen sizsiniz, tetiklemenin hangi işlemden sonra yapılması gerektiğini yazarsanız ona göre bir yol önerebilirim.

.

Ömer bey Dosyada çalışma mantığı şu şekilde,

Hazal Spariş Alma Sayfasında EN ve BOY Ölçülerini yazıyorum Bu Ölçüler Hazal İş Emri Sayfasında EN ve BOY ölçüleri Ters Hücrelere yazdırılıyor,daha sonra Hazal İş Emri Sayfasındaki Ölçüler Kesim Sayfasındaki K8 ve L8 Hücrelerine yazdırılıyor ,Oradanda =EĞER(L8<K8;K8;L8) Bu Formül sayesinde Büyük olan ölçüler EN Sutunu altına Toplanıyor tabi Burda büyük olan ölçüler karışık toplanıyor işte tam burdan sonrasını Macro sayesinde Büyükten küçüğe Sıralatıyoruz.

Ben birde Manuel olara F8 tuşu ilede Macroyu çalıştırmaya yapabildim ama bu işe Otomatik en iyi ne yapabilir bilemiyorum.

Benim Aklıma zaman ayarlı her 3 sn de çalışması geldi ama onuda sebep nedir bilmiyorum siz Önermemişsiniz.

Umarım Anlatabilmişimdir.

Şimdiden Teşekkürler.

Dosyadaki çalışama mantığını en iyi bilen sizsiniz, tetiklemenin hangi işlemden sonra yapılması gerektiğini yazarsanız ona göre bir yol önerebilirim.

.

Tetiklemeden kastınız belirlediğimiz hücrelere veri girildiğinde Auto macroyu çalıştırmaksa,

Ben asıl verileri Hazal Spariş Alma Sayfasında D8 den D50 ye Kadar,E8 den E50 Kadar olan Hücrelere veri girdiğime göre oradan Tetikleme olsa iyi olur diye düşünüyorum.

Zaman ayarlı kodlar, zamanı geldiğinde arkada çalışacağından farklı işlem esnasında hata verme olasığı vardır. Bundan dolayı tavsiye etmedim.

Kesin sayfası kod bölümüne kopyalayınız. Bu sayfaya veriler formül ile geldiğinden sayfanın aktif olduğu zamanlarda çalışması bana göre en mantıklısıdır.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()

Range("D8:U65536").Sort Range("D8"), xlDescending

End Sub

.

Ömer bey verdiğiniz Kodu Kesim Sayfasında Bir Modüle Yapıştırdım Fakat Çalışmadı,
Hazal Spariş Alma Sayfasında Veri değiştiridğimde Macro aktif olmuyor sanırım.
Acaba benmi bir hata yapıyorum ,Bi bakabilirseniz sevinirim Tekrardan Teşekkürler.

Kesim sayfası adı üzerinde sağ klik yaparak kod görüntüle seçeneğini seçin açılan ekrana kodları yapıştırın. Bu işlemden sonra bu sayfa aktif olduğunda kodlar çalışacaktır.

.

Teşekkürler.

Ömer Bey verdiğiniz Kodlar için çok Teşekkür Ediyorum.

Aslında tam istediğim gibi olmadı İstediğimden Daha Güzel oldu hakikaten Hücre tetiklemesi çok Mantıklıymış ,ömer Bey bir de verdiğiniz kod da ve bazı kodlardaki Range("D8:U65536").Select bu satırın anlamı nedir ,en azından bu şekilde biraz fikir sahibi olayım .

Tekrardan Teşekkürler.

Range("D8:U65536").Select

Range("D8:U65536") aralığını seç demek. Daha basit anlatacak olursam D8:U65536 arasındaki hücreleri fare ile seçmenizle aynı anlamı ifade eder.

.

Ömer Bey birde,
Gizlilik Uyarısı:Bu belge Macrolar ve ActiveX Denetimleri içeriyor diye Her sayfayı Kaydettiğimde hata mesajı yada uyarı mesajı gibi bir mesaj açılıyor bunu durdurmanın yolu varmıdır.

Çalışmanızı farklı kaydet seçeneklerinden "Excel Makro Etkin Çalışma Kitabı" türünü seçerek kaydediniz.

.

Çok Teşekkürler O hiç Aklıma Gelmemişti :)

Geri