ulutanas
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
arkadaşlar merhaba
bir dosyamızda basit bir işlem mevcut normalde formulle rahatlıkla yapılabilir kodla da denedim oldu fakat kodun sayfanın geneline hitap edecek bir yolunu bulamadım.
sorunum şöyle
a b c d sütunlarında bilgilerim mevcut
tarih ilk sayaç son sayaç fark
500 600 100
600 800 200
gibi alt alda devam eden bir sayfamız var burada d sütununda her satırın c den b yi çıkarma işlemi mevcut bu alt alta devam etmekte olduğundan çok fazla kabarık oluyor bu işlem
bu sorunumuzu makro yazarak halletmeye çalıştım fakat her satır için ayrı makro yazıyorum örneğin
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Excel.Range)
[D2].Value = Application.Sum([C2-B2])
[D3].Value = Application.Sum([C3-B3])
End Sub
gibi bunu tek bir makroyla sayfa sonuna kadar sürdürebilecek bir makro var fakat çözemedim. sizlerden ricam konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımcı olması. ilgilenen bütün arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar
saygılarımla...
bir dosyamızda basit bir işlem mevcut normalde formulle rahatlıkla yapılabilir kodla da denedim oldu fakat kodun sayfanın geneline hitap edecek bir yolunu bulamadım.
sorunum şöyle
a b c d sütunlarında bilgilerim mevcut
tarih ilk sayaç son sayaç fark
500 600 100
600 800 200
gibi alt alda devam eden bir sayfamız var burada d sütununda her satırın c den b yi çıkarma işlemi mevcut bu alt alta devam etmekte olduğundan çok fazla kabarık oluyor bu işlem
bu sorunumuzu makro yazarak halletmeye çalıştım fakat her satır için ayrı makro yazıyorum örneğin
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Excel.Range)
[D2].Value = Application.Sum([C2-B2])
[D3].Value = Application.Sum([C3-B3])
End Sub
gibi bunu tek bir makroyla sayfa sonuna kadar sürdürebilecek bir makro var fakat çözemedim. sizlerden ricam konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımcı olması. ilgilenen bütün arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar
saygılarımla...