• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

macro ile işlem yapmak

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
arkadaşlar merhaba

bir dosyamızda basit bir işlem mevcut normalde formulle rahatlıkla yapılabilir kodla da denedim oldu fakat kodun sayfanın geneline hitap edecek bir yolunu bulamadım.

sorunum şöyle

a b c d sütunlarında bilgilerim mevcut
tarih ilk sayaç son sayaç fark
500 600 100
600 800 200

gibi alt alda devam eden bir sayfamız var burada d sütununda her satırın c den b yi çıkarma işlemi mevcut bu alt alta devam etmekte olduğundan çok fazla kabarık oluyor bu işlem

bu sorunumuzu makro yazarak halletmeye çalıştım fakat her satır için ayrı makro yazıyorum örneğin

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Excel.Range)
[D2].Value = Application.Sum([C2-B2])
[D3].Value = Application.Sum([C3-B3])
End Sub

gibi bunu tek bir makroyla sayfa sonuna kadar sürdürebilecek bir makro var fakat çözemedim. sizlerden ricam konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımcı olması. ilgilenen bütün arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar
saygılarımla...

arkadaşlar merhaba

bir dosyamızda basit bir işlem mevcut normalde formulle rahatlıkla yapılabilir kodla da denedim oldu fakat kodun sayfanın geneline hitap edecek bir yolunu bulamadım.

sorunum şöyle

a b c d sütunlarında bilgilerim mevcut
tarih ilk sayaç son sayaç fark
500 600 100
600 800 200

gibi alt alda devam eden bir sayfamız var burada d sütununda her satırın c den b yi çıkarma işlemi mevcut bu alt alta devam etmekte olduğundan çok fazla kabarık oluyor bu işlem

bu sorunumuzu makro yazarak halletmeye çalıştım fakat her satır için ayrı makro yazıyorum örneğin

[D2].Value = Application.Sum([C2-B2])
[D3].Value = Application.Sum([C3-B3])
End Sub

gibi bunu tek bir makroyla sayfa sonuna kadar sürdürebilecek bir makro var fakat çözemedim. sizlerden ricam konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımcı olması. ilgilenen bütün arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar
saygılarımla...

Merhaba
sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodları yapıştırıp denermisiniz

Kod:
For i = 2 To [c65536].End(3).Row
If Range("b" & i).Value <> "" And Range("c" & i).Value <> "" Then Range("d" & i).Value = Range("c" & i).Value - Range("b" & i).Value
Next i
End Sub

Numan bey bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
saygılarımla...

Geri