• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

macro ile değiştir yazır işlemi

mehmetsgk

Gelişmeye çalışıyoruz...
Excel Vers. ve Dili
excel 2019 / win10
Arkadaşlar tekrar merhabalar. excel çalışma sayfamda bir adet " değer değiştirme düğmesi" var. ben bir buton yapıcam ve bu butona basıldığında "değer değiştirme düğmesi"ne bir defa basın ve yazdırsın. işlem bu ama bunu 10 defa tekrar etmesi gerekiyor. değer değiştirme düğmesine basıldığında yeni veriler sayfaya geliyor ve yeni butona tek basmada 10 yeni değeri yazdırmak istiyorum fakat macro bilmediğim için yazamadım bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim. 1700 adet veri var 10 10 yaparsam beni kurtarır :).

Son düzenleme:
Merhaba,
Sorunuzun başlığı, Forumun kuralları ile uyuşmuyor.
Yardım taleplerinizde konunun başlığını, daima yapılacak işi özetleyen bir cümle ile ifade ediniz. Böylelikle diğer üyeler ve arama motorunda ilgili çalışma hakkında bilgi arayanlar da yapılan çalışmalardan yararlanabilirler.

konu açıldıktan sonra başlığı değiştirebiliyormuyuz

konu açıldıktan sonra başlığı değiştirebiliyormuyuz
Evet, düzeltebelirsiniz. 1 No'lu mesajınızın altındaki "Düzelt" Butonuna basınız, daha sonra açılan pencerenin alt kısmındaki "Gelişmiş Mod" düğmesini tıklayınız. Daha önceden oluşturduğunuz başlığın değiştirilebilir durumda olduğunu fark edeceksiniz.

Evet, düzeltebelirsiniz. 1 No'lu mesajınızın altındaki "Düzelt" Butonuna basınız, daha sonra açılan pencerenin alt kısmındaki "Gelişmiş Mod" düğmesini tıklayınız. Daha önceden oluşturduğunuz başlığın değiştirilebilir durumda olduğunu fark edeceksiniz.

tşkler gerekli düzeltme yapılmıştır.

Söylediklerinizi örnekle açıklayan bir dosya eklerseniz, sözünü ettiğiniz yazdırma alanları hakkında daha net fikir oluşur.

Merhaba,
Yanlışlık olmasın, belirttiğiniz düğmeye atadığım kodlar şu işlemi yapıyor:
Değer değiştirici yerine 1 den 10 a kadar AF3 hücresine değer yazdırıyor, haliyle veriler değişiyor, her değişimde sayfa 2 kopya yazdırılıyor.
Aşağıdaki dosya yukarıda belirttiğim şekildi düzenlendi. Yazıcı olmadığı için deneme imkanım yok. Kontrol edip sonucu paylaşınız.
NOT: Sayfa yazıcıya gönderilince, kodların bir süre beklemesi gerekir. Bu yazıcıdan yazıcıya değişir. Ben 6 saniye bekleme süresi verdim. Kodlarda siz bunu en uygun zamana göre tecrübe ederek düzenlersiniz.

altın üye olmadığım için deniyemiyorum malesef :)

altın üye olmadığım için deniyemiyorum malesef :)

yazdıklarınızdan anladım kadarıyla işlem hatalı çünkü sizin yaptığınız herşeferinde 1 den 10 a kadar döküm vericek 11. işyerine geçemiyecek öyle anladım ben :) 1700 işyeri var ben her tuşa bastığımda 10 ar 10 ar işyerlerinin dökümlerini alıcamki bu işlemlerin sonunda 1700 işyerinin dökümlerini alabiliyim.

Sayın mehmetsgk,
Aynı konuyu farklı forumlarda açarak yardım istemek, forum kurallarına, etik kurallara ve yardım bekleyen başka insanların hakkına saygı kurallarına aykırıdır.
Bu durum; etik kurallara aykırılığın yanısıra, forumda mükerrer dosya ve mesaj kirliliğine yol açmaktadır.
Bkz: http://www.excel.web.tr/f48/macro-ile-deoi-tir-yazdyr-i-lemi-t167429.html
Aynı dosya içeriği ve konu başlığını birden fazla forumda açanlara verdiğim cevapları siliyorum, fark ettiğim zaman cevap da yazmıyorum.
Bu yüzden kendi mesajımı sildiğimi bilmenizi isterim.

Sayın mehmetsgk,
Aynı konuyu farklı forumlarda açarak yardım istemek, forum kurallarına, etik kurallara ve yardım bekleyen başka insanların hakkına saygı kurallarına aykırıdır.
Aynı dosya içeriği ve konu başlığını birden fazla forumda açanlara verdiğim cevapları siliyorum, fark ettiğim zaman cevap da yazmıyorum.
Bu yüzden kendi mesajımı sildiğimi bilmenizi isterim.

sayın antonio. sizler kadar forum tecrüben ve forum etik kuralları konusunda bilgim yok ve bu konuda bilgim olsa zaten böyle yapmayacağımı bilmenizi isterim.

Geri