• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Maaş programı hazırlama - vba

Excel Vers. ve Dili
2003 tr - ing
2007 tr
Özel bir maaş programı yapmaya çalışıyorum. VBA larda daha çok yeniyim ve baya ağır bir işe soyundum. Bir haftadır siteyi kurcalıyorum excel de iyi olma rağmen VBA larda sıfırmışım. Ama baya bir mesafe kat ettim sayenizde. Herkese öncelikle teşekkür ederim

Aşağıdaki çalışmamda bana yardımcı olabilirmisiniz rica etsem. VBA daki kodlamaları yapamadım.

Ekli dosyalar

Üzerinde birazdaha çalıştım fakat kodlarda sanırım eksiklik var hata veriyor. ikinci çalışma aşağıda. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler,

Ekli dosyalar

Üzerinde birazdaha çalıştım fakat kodlarda sanırım eksiklik var hata veriyor. ikinci çalışma aşağıda. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler,
Merhaba.
Butondaki kodları aşağıdaki gibi değiştirerek devam edin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    If TextBox1 <> "" Then
    Bos_Satir = Sheets("maas").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
    Sheets("maas").Range("A" & Bos_Satir).Value = Bos_Satir - 1
    Sheets("maas").Range("b" & Bos_Satir).Value = ComboBox1.Text
    For a = 1 To 9
    Sheets("maas").Cells(Bos_Satir, a + 2) = Controls("TextBox" & a).Text
    Controls("TextBox" & a) = ""
    Next
   End If
End Sub

Son düzenleme:
Husgvarna ilgin için teşekkür ederim,

Benim kodlamamda akşam hata veriyordum gece 3 e kadar uğraştım sanırım yorgun kafa ile çıkamadım işin içinden. Yukarıdaki kodları uyguladım o sorun ortadan kalktı süper. Fakat devm ederken UserForm1 de yaptığım tabloda ikinci sırada Tarih Maaş Açıklama text leri için devam kodları yazarak ( excel ekranında maaş sayfasında) F G H sutunlarına eş geliyor. Senin kodlamanda elemanı seçip sonra userform1 deki çalışmada ilk sırada Tarih Avans Açıklama yı yazınca ( excel ekranında maaş sayfasında) C D E sütünlarına aktarıyor. Ben kodları inceliyorum bu sütünlarla ilgili bir kod yok yukarıda. a sütunu için otomatik sayı kodu mevcut ve B sutünu içinde çalışanları seçince gelicek isimler için kod mevcud. Diğer belirtiğim sutunlar için nasıl bir mantık yürütüyoruz.

Ve bir de excel de personel (sheet) de 1000 diye bir maaş değeri verilmiş biz userform1 de ki tıklamamlarla kayıt yaptığımız maaş (sheet) de bir yerlerde bu çalışana gerçektende 1000 lira mı verdik yoksa bu ay 1500 mü oldu verdiğimiz bunu nasıl kontrol ederiz.

Teşekkürler.

Çalışmada geldiğim nokta. Eksikler var yardımcı olabilecek varmı acaba?

Ekli dosyalar

Dosyayı biraz değiştirdim ve kodlar karıştı,

Ekli dosyalar

dosyanın sonhaline bakıpta eksiklerimi söyleyebilecek varmı? lütfen

Sayın Kuman,

İlginiz için teşekkürler. Benim düşündüğümden daha farklı bir boyut kazandırmışsınız. Baya da güzel olmuş. Bende iki-üçgündür farklı şeyler denedim dün güzel bir sonuca vardım. Sizin gönderdiğiniz çalışmanın kodlarını inceleyeceğim mahsuru yoksa. Benim çalışmamıda hafta içi atarım değerlendirisiniz.

Tekrar teşekkürler,

Geri