• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Maaş listeme formül yazar mısınız?

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Selam Arkadaşlar

Hazırlamış olduğum excel maaş listesinde formülü yazamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Ekteki dosyada I hücresinde bulunan sahaya şu formülü yazar mısınız? Eğer personelin fazla mesai saat ve hafta sonu mesai saatleri var ise bunları toplayıp, maaşın 30 güne bölünmesi sureti ile çıkan günlük ücretin 1,5 katı ve bu mesai saatleri ile toplamını yazdırmak. Mesela,

fazla mesai saat: 6
hafta sonu mesai saat: 4
saatlik kesinti: 13
maaşı: 900 TL

hesaplama şöyle olması lazım : 900/30/7,5= 4 TL saatlik ücreti

fazla mesai saat: 6 + hafta sonu mesai saat: 4 = 10 saat toplam mesai

saatlik kesinti: 13 - 10 saat toplam mesai = 3 saat kesilecek

3 saat kesilecek * 4 TL saatlik ücreti = 12 TL (I hücresine bu tutarı yazması lazım)

yani kişinin fazla mesaileri var ise saat ücretinin 1,5 katı ile çarpıp kesilecek saatten düşmesi gerekiyor.

kişinin kesilecek saati fazla mesai saatlerinin toplamından fazla ise, fazla olan saat kısmı 1 katı ile çarpılacak

biraz karışık oldu arkadaşlar kusura bakmayın, umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

S.a.

Ben birşeyler yaptım bi kontrol edin.İlave yaparız ona göre

dosya ektedir.ilave 2 satır ekledim

Ekli dosyalar

S.a.

Ben birşeyler yaptım bi kontrol edin.İlave yaparız ona göre

dosya ektedir.ilave 2 satır ekledim

İlgi ve alakan için teşekkürler Arkadaşım, yalnız bişiy daha isteyeceğim. R ve S sütunlarını da I hücresine yazacak olduğumuz formülün içine ilave etsek, ayrı olarak durmasa diyorum, mümkünse tabi?

Teşekkürler

İlgi ve alakan için teşekkürler Arkadaşım, yalnız bişiy daha isteyeceğim. R ve S sütunlarını da I hücresine yazacak olduğumuz formülün içine ilave etsek, ayrı olarak durmasa diyorum, mümkünse tabi?

Teşekkürler

=IF((F2+G2)>H2;(((F2+G2)-H2)*((D2/E2)/7,5)*1,5);IF((F2+G2)<H2;((H2-(F2+G2))*((D2/E2)/7,5)*1);""))

=EĞER((F2+G2)>H2;(((F2+G2)-H2)*((D2/E2)/7,5)*1,5);EĞER((F2+G2)<H2;((H2-(F2+G2))*((D2/E2)/7,5)*1);""))

Şeklinde dener misiniz? formülü aşağıya doğru çekersiniz

=IF((F2+G2)>H2;(((F2+G2)-H2)*((D2/E2)/7,5)*1,5);IF((F2+G2)<H2;((H2-(F2+G2))*((D2/E2)/7,5)*1);""))

=EĞER((F2+G2)>H2;(((F2+G2)-H2)*((D2/E2)/7,5)*1,5);EĞER((F2+G2)<H2;((H2-(F2+G2))*((D2/E2)/7,5)*1);""))

Şeklinde dener misiniz? formülü aşağıya doğru çekersiniz

Arkadaşım, dediğin gibi yaptım kısmen oldu, yalnız eksikleri var, şöyle;

kişinin fazla mesai saatlerinin toplamı J sütununa saatlik kesinti ücretine yazması lazım. mesela 6 + 4 = 10 saat mesai, 13 saat kesintiden küçük olduğundan bu kalan 3 saatlik kesintiyi j sütununa yazması lazım.

M sütunundaki ara toplamda da J sütununda değer var ise onu düşerekten M sütununa yazması lazım.

fazla mesai ve kesinti saatleri sütununda (F+G+H) değer olmadığında M sütunu ara toplam kısmına #DEĞER! iletisi veriyor.

fazla oldum kusura bakma

Arkadaşım, dediğin gibi yaptım kısmen oldu, yalnız eksikleri var, şöyle;

kişinin fazla mesai saatlerinin toplamı J sütununa saatlik kesinti ücretine yazması lazım. mesela 6 + 4 = 10 saat mesai, 13 saat kesintiden küçük olduğundan bu kalan 3 saatlik kesintiyi j sütununa yazması lazım.

M sütunundaki ara toplamda da J sütununda değer var ise onu düşerekten M sütununa yazması lazım.

fazla mesai ve kesinti saatleri sütununda (F+G+H) değer olmadığında M sütunu ara toplam kısmına #DEĞER! iletisi veriyor.

fazla oldum kusura bakma

Çalıştığım için geç dönüş yaptım.
Ekteki dosyayı inceleyiniz.
Not:Yalnız gün sayısı farklı olduğunda ne sonuçlar olur kontrol etmedim.Siz bakın eksik yan varsa mesaj gönderin veya burdan sorun bakalım tekrardan.

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Çalıştığım için geç dönüş yaptım.
Ekteki dosyayı inceleyiniz.
Not:Yalnız gün sayısı farklı olduğunda ne sonuçlar olur kontrol etmedim.Siz bakın eksik yan varsa mesaj gönderin veya burdan sorun bakalım tekrardan.

Kolay gelsin

dosyayı inceledim, dediğiniz gibi gün sayısı değişince I ve J sütun hesaplamaları hatalı oluyor, Ayrıca M sütunundaki Ara toplam kısmı da I sütununda değer var ise toplayıp J sütunundaki değeri de çıkardıktan sonra buraya yazması gerekiyor.

teşekkür ederim

dosyayı inceledim, dediğiniz gibi gün sayısı değişince I ve J sütun hesaplamaları hatalı oluyor, Ayrıca M sütunundaki Ara toplam kısmı da I sütununda değer var ise toplayıp J sütunundaki değeri de çıkardıktan sonra buraya yazması gerekiyor.

teşekkür ederim

Ekteki dosyayı inceler misiniz?

Bana göre bu kadar hesaplatma yerine tablonuzu genişletmeniz daha basit olacaktır.

Ekli dosyalar

Çoklu formül yerine ekteki şekilde bir tablo hazırladım.En kesin ve doğru yöntem budur.Mantığını siz de rahatca anlarsınız.Gizlenen sutünlar var.Aşağıya çekerek dosyaya göre ayarlarsınız

Ekli dosyalar

Merhaba,

Konuyu iyice anlamak adına örnek dosya ekliyorum. Bazı formülleri kurguladım. Pembe renkli hücrelerdeki sonuçların ne çıkması gerekiyor. Değerleri ve nasıl hesapladığınızı yazar mısınız?

Ayrıca ilk satırlardaki hesaplamalar doğru mu? Bunuda açıklar mısınız?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Konuyu iyice anlamak adına örnek dosya ekliyorum. Bazı formülleri kurguladım. Pembe renkli hücrelerdeki sonuçların ne çıkması gerekiyor. Değerleri ve nasıl hesapladığınızı yazar mısınız?

Ayrıca ilk satırlardaki hesaplamalar doğru mu? Bunuda açıklar mısınız?

Merhaba arkadaşım,

pembe renkli alanların F ve G sütunları toplanarak H sütunundan düşülecek eğer ki sonuç pozitif ise I sütununa negatif ise J sütununa yazacak ve M sütunundaki ara toplamda da sonuç pozitif ise I sütunundaki değeri toplayacak negatif ise J sütunundaki değeri düşecek. Ayrıca E sütunundaki gün sayısında değişiklik olursa M sütunundaki ara toplam da orantılı olarak değişmeli

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşım,

pembe renkli alanların F ve G sütunları toplanarak H sütunundan düşülecek eğer ki sonuç pozitif ise I sütununa negatif ise J sütununa yazacak ve M sütunundaki ara toplamda da sonuç pozitif ise I sütunundaki değeri toplayacak negatif ise J sütunundaki değeri düşecek. Ayrıca E sütunundaki gün sayısında değişiklik olursa M sütunundaki ara toplam da orantılı olarak değişmeli

Sorunuma çözüm bulacak kimse yok mu?

Sn. Ahmet Bey,
Eklediğim dosyada konuyu daha iyi anlamak ve çözüm geliştirmek için bazı soruları yazdım.
İnceledikten sonra bu soruları dosya üzerinde cevaplar ve foruma eklerseniz; sanırım istediğiniz şekilde dosyanıza yardımcı olmaya çalışabiliriz.

Ekli dosyalar

Sn. Ahmet Bey,
Eklediğim dosyada konuyu daha iyi anlamak ve çözüm geliştirmek için bazı soruları yazdım.
İnceledikten sonra bu soruları dosya üzerinde cevaplar ve foruma eklerseniz; sanırım istediğiniz şekilde dosyanıza yardımcı olmaya çalışabiliriz.

Selam arkadaşım,

kusura bakma geç dönüş yapıyorum. dediğin gibi excel dosyasına açıklamaları yaptım. umarım anlatabilmişimdir. yardımınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ahmet Bey,
Dosyanız istediğiniz şekilde düzenlenmiştir.
Formülleri kendi dosyanızda şablon aynı ise kopyalayıp kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Ahmet Bey,
Dosyanız istediğiniz şekilde düzenlenmiştir.
Formülleri kendi dosyanızda şablon aynı ise kopyalayıp kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Arkadaşım eline sağlık, dosyam olmuş gibi duruyor. değişik değerler girip deneyeceğim.

kolay gelsin

iyi forumlar.

Geri