Selam Arkadaşlar
Hazırlamış olduğum excel maaş listesinde formülü yazamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Ekteki dosyada I hücresinde bulunan sahaya şu formülü yazar mısınız? Eğer personelin fazla mesai saat ve hafta sonu mesai saatleri var ise bunları toplayıp, maaşın 30 güne bölünmesi sureti ile çıkan günlük ücretin 1,5 katı ve bu mesai saatleri ile toplamını yazdırmak. Mesela,
fazla mesai saat: 6
hafta sonu mesai saat: 4
saatlik kesinti: 13
maaşı: 900 TL
hesaplama şöyle olması lazım : 900/30/7,5= 4 TL saatlik ücreti
fazla mesai saat: 6 + hafta sonu mesai saat: 4 = 10 saat toplam mesai
saatlik kesinti: 13 - 10 saat toplam mesai = 3 saat kesilecek
3 saat kesilecek * 4 TL saatlik ücreti = 12 TL (I hücresine bu tutarı yazması lazım)
yani kişinin fazla mesaileri var ise saat ücretinin 1,5 katı ile çarpıp kesilecek saatten düşmesi gerekiyor.
kişinin kesilecek saati fazla mesai saatlerinin toplamından fazla ise, fazla olan saat kısmı 1 katı ile çarpılacak
biraz karışık oldu arkadaşlar kusura bakmayın, umarım anlatabilmişimdir.
Hazırlamış olduğum excel maaş listesinde formülü yazamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Ekteki dosyada I hücresinde bulunan sahaya şu formülü yazar mısınız? Eğer personelin fazla mesai saat ve hafta sonu mesai saatleri var ise bunları toplayıp, maaşın 30 güne bölünmesi sureti ile çıkan günlük ücretin 1,5 katı ve bu mesai saatleri ile toplamını yazdırmak. Mesela,
fazla mesai saat: 6
hafta sonu mesai saat: 4
saatlik kesinti: 13
maaşı: 900 TL
hesaplama şöyle olması lazım : 900/30/7,5= 4 TL saatlik ücreti
fazla mesai saat: 6 + hafta sonu mesai saat: 4 = 10 saat toplam mesai
saatlik kesinti: 13 - 10 saat toplam mesai = 3 saat kesilecek
3 saat kesilecek * 4 TL saatlik ücreti = 12 TL (I hücresine bu tutarı yazması lazım)
yani kişinin fazla mesaileri var ise saat ücretinin 1,5 katı ile çarpıp kesilecek saatten düşmesi gerekiyor.
kişinin kesilecek saati fazla mesai saatlerinin toplamından fazla ise, fazla olan saat kısmı 1 katı ile çarpılacak
biraz karışık oldu arkadaşlar kusura bakmayın, umarım anlatabilmişimdir.