• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Litreye Göre Onaylama Durumu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan boraday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
27 Mart 2008
Mesajlar
18
Excel Vers. ve Dili
.
Merhabalar. Ekte yolladığım excel dosyasında belirli bir hacime göre okabın boya çözeltisini alıp alamayacağı hakkında hesaplama yapmaya çalışıyorum.

burada takıldığım konu ise 3 ayrı boya ve 3 ayrı çözelti miktarı var. bir boyanın en az verilecek litre miktarı ise 5'tir. bu üç boyanın toplamı kabın hacmini geçmemelidir. bu hesaplamayı yapıp bir liste olarakta yazdırabiliriz.

eğer 3 çözeltide 5 litreden fazla ise ne kadar kombinasyon oluşuyor ise o kadar listelemek istiyorum.

her gurupta 1.2.ve3. boya olmak zorundadır.1 veya 2 boya 5 litreyi geçip, 3.boya geçmiyor ise 2 boyalı olacak. hatta sadece tek boya 5 litreyi geçip diğer 2 boya geçmezse de sonuç yazılacak

yani işin kısası 3 boya,3 çözelti miktarı ve bu hesaplamanın toplamı 5 litre'den fazla ise ve D3 hücresine yazılan miktarı geçmeyen tüm kombinasyonları ve değerleri dosyada göründüğü gibi yanyana yazdırmak istiyorum.

Konuyu anlayan arkadaşların yardımını bekliyorum
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst